Mališani iz OŠ Visoko prikupljaju sredstva za svoje vršnjake u Africi

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.10.2016. u 14:55h | Objavljeno u Društvo

Učenici nižih razreda Osnovne škole Visoko sa svojim razrednim učiteljicama aktivno su se uključili u obilježavanje Dječjeg tjedana.

Tako će tijekom obilježavanja Dječjeg tjedana učenici znanja o Dječjim pravima i obavezama stjecati kroz likovne, dramske, glazbene i literarne radionice, a pomoći će i vršnjacima u dalekoj Africi prikupljanjem novčanih sredstava za poboljšanje njihovog školovanja kroz organiziranje prigodnog Sajma igračaka.

Naime, dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine počinje u ponedjeljak, 3. listopada, a završava u nedjelju, 9. listopada.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu tijekom trajanja Dječjeg tjedna, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Također, u Osnovnoj školi Visoko obilježen je 30. rujna Europski školski sportski dan te su učenici i učitelji osmišljavali i provodili različite oblike tjelesne aktivnosti u školskoj dvorani te zaključili kako je vježbanje uistinu potrebno da bi bili zdravi i sretni.

Naime, 30. rujna održao se u Hrvatskoj i u još 15 europskih zemalja Europski školski sportski dan - najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta. Glavni cilj te pan-europske inicijative je isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Hrvatske osnovne i srednje škole ove godine su se po prvi puta pridružile ovoj vrijednoj manifestaciji sa zadatkom da što više djece u školi bude tjelesno aktivno.

 

 

 

 

Galerija slika