FOTO Ludbreški osnovnoškolci šivali torbe za djecu u Keniji

| 11.3.2017. u 10:57h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na inicijativu svojih učiteljica, učenici u produženom poravku OŠ Ludbreg uključuju se u razne projekte. Tako su ove godine za jedan mali dom u Keniji izrađivali platnene torbe. Kroz različite radionice učenike se upoznalo s različitostima njihovih vršnjaka u dalekoj Africi, s uvjetima u kojima oni žive, ali i njihovim svakodnevnim teškoćama i potrebama.

Shvativši kako su sretna djeca jer imaju sve što im je potrebno, i više od toga, učenici su izradili razrednu kasicu u koju su svakog dana stavljali nekoliko kuna za tu djecu. Za sav prikupljeni novac kupili su školski pribor koji će djeci u Keniji olakšati njihovo školovanje. Bili su i jako vrijedni te su oslikali 80-ak šivenih torbi koje je donijela Marijana Janeković, humanitarka iz Koprivnice.

ludbreg

- Svaka oslikana torba rađena je s puno dječjeg truda i ljubavi. Kako bi se još više zbližili i upoznali sa svojim dalekim prijateljima u Keniji, učenici su za njih napisali i pismo. Očekujući skori odgovor, ali ispunjeni srećom što su mogli pomoći, učenici se nadaju da će i dalje pomagati. Za sada je njihov zadatak uspješno obavljen, a srca su im ispunjena srećom i radošću što su mogli onaj mali dio sebe, dati njima, najpotrebnijima - istaknula je zamjenica ravnateljice Đurđa Kladić.

torbe kenija

Škola njeguje humane vrijednosti kod djece provodeći i razne druge programe. Tako su se priključili i u projekt “Kumstvo” udruge “Kolajna ljubavi”. Uz pomoć malih donacija učenika, učitelja i stručnih suradnika škole prikupili su materijalna sredstva za financiranje jedne godine školovanja djevojčice Rahabu Joseph Kossa iz Songee (Tanzanija) koja se nalazi u sirotištu. Tako su postali njeni kumovi.

djevojcia