Kroz projekt „ Zdrav za pet“ toplički osmaši učili o rizičnim ponašanjima, alkoholu i drogama Foto: Igor Derdić

Kroz projekt „ Zdrav za pet“ toplički osmaši učili o rizičnim ponašanjima, alkoholu i drogama

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.11.2017. u 14:29h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U okviru Školskog preventivnog programa učenici osmih razreda topličke škole sudjeluju u projektu prevencije ovisnosti „Zdrav za pet“. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije.

U okviru projekta učenici usvajaju znanja o utjecaju alkohola i droga na zdravlje i izgled pojedinca, na ponašanje (rizična ponašanja), obitelj i obiteljski sustav, na profesionalnu i sportsku karijeru, o društvenim rizicima konzumiranja sredstava ovisnosti, o metodama prevencije i liječenja bolesti ovisnosti, o štetnosti preranog i prekomjernog korištenja igara na sreću.

Jedan je školski sat, 8. studenoga, održao gospodin Mario Medenjak, policijski službenik za prevenciju u Uredu načelnika PU varaždinske, a jedan sat će provesti stručna suradnica škole defektologinja - socijalna pedagoginja Gabrica Dvekar-Bešenić.

Učenike se kroz izlaganje informira o policijskim poslovima te primjeni policijskih ovlasti prema počiniteljima kažnjivih radnji kao i zapriječenim sankcijama u slučajevima zlouporabe droga.

U školi će se, također, u svim višim razredima na satovima razrednika obilježiti od 15. studenoga do 15. prosinca Mjesec borbe protiv ovisnosti. Tim će povodom učenici rješavajući kviz učiti o ovisnostima i borbi protiv ovisnosti.