Jubilarne nagrade neki zaposlenici dobili, a drugi ne Foto: VV arhiva/Ilustracija

Jubilarne nagrade neki zaposlenici dobili, a drugi ne

| 17.1.2017. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

- Radim kao spremačica u ivanečkoj osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog te mi je trebala biti isplaćena jubilarna nagrada nakon pet godina rada - smatra Suzana Prević Bartolić koja je zbog neisplate nagrade podigla i tužbu.

Spor protiv škole je izgubila.

Odvjetnik Mladen Gajski, koji je vodio spor Suzane Prević Bartolić, veli da je diljem Hrvatske takvih slučajeva, u kojima zaposlenici na sudu traže pravdu, više tisuća.

- Nakon što su krenule tužbe protiv države, naši su sudovi za isti predmet donosili različite odluke. Tako su profesori u Osijeku i Splitu dobili presudu i morala im je biti isplaćena jubilarna nagrada, dok profesorima u Zagrebu nije - ukazuje odvjetnik.

Međutim, to nije sve.

- U početku su se i na drugostupanjskim sudovima presude u korist nastavnika potvrđivale u 99 posto slučajeva - dodaje Gajski. No, s vremenom se sve to počelo mijenjati, i to prije otprilike dvije godine unatrag. Tada je 60 posto županijskih sudova sudilo u korist zaposlenika, dok ih je 40 posto sudilo protiv zaposlenika, a jedan od potonjih bio je i varaždinski.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u