Iz III. OŠ Varaždin pozivaju na zajedničko čitanje i crtanje u Jalkovcu Foto: ilustracija / Pixabay

Iz III. OŠ Varaždin pozivaju na zajedničko čitanje i crtanje u Jalkovcu

Varaždinske vijesti | 2.6.2017. u 14:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici III. osnovne škole Varaždin, uključeni u izborni predmet Građanskog odgoja, organiziraju radionicu čitanja priča i crtanja ilustracija s ciljem prikupljanja knjiga i slikovnica za školsku knjižnicu.

Radionica će se održati u subotu 3. lipnja u 13 sati na dječjem igralištu u Jalkovcu, pokraj igrališta NK Varteks.

- Čitat ćemo šaljive i zanimljive pjesme i priče, a zadatak sudionika je na terenu rukometnog igrališta kredom nacrtati najljepšu ilustraciju iz te priče ili pjesme - poručuju iz III. Osnovne škole i dodaju da su za najbolje predviđene i nagrade.

Na radionici će prikupljati i knjige koje građani žele darovati školskoj knjižnici kako bi učenicima III. OŠ omogućili da posude što više zanimljivih knjiga. Prikupljaju i slikovnice i knjige s popisa lektire, ali i zanimljive dječje priče, dječje enciklopedije i slikovnice, a ne prikupljaju knjige i romane za odrasle.

- Ako ne možete doći na radionicu, knjige možete donirati u školskoj knjižnici ili tajništvu škole - napominju iz škole i pozivaju sve građane da im se priduže u subotu na dječjem igralištu u Jalkovcu, te da ponesu sa sobom nekoliko kreda.