Ivica Puljak, znanstvenik koji je lovio „božju česticu“, održat će predavanje u Varaždinu Foto: Ivica Puljak/FB

Ivica Puljak, znanstvenik koji je lovio „božju česticu“, održat će predavanje u Varaždinu

N.L./VV | 19.10.2016. u 20:14h | Objavljeno u Društvo

Nakon vrlo uspješnog predavanja dr. sc. Gordana Akrapa, Rotary klub Varaždin 1181 nastavlja sa svojim novim i u javnosti vrlo dobro prihvaćenim projektom – Rotary predavanja.

Ovaj put, predavanje pod nazivom „Odakle dolazimo? Što smo? Kuda idemo“, održat će prof. dr. sc. Ivica Puljak iz Splita u srijedu 26. listopada u Park Boutique hotelu u 20 sati.

Ova tri pitanja vjerojatno spadaju u ona koja smo si svi postavili barem nekad u životu i nekako zaključili da ili ne znamo odgovor na njih ili je svatko za sebe pronašao radnu verziju odgovora s kojima živi.

Može li nam moderna znanost nešto reći o ovim pitanjima? Jesu li ova pitanja povezana s početkom, evolucijom i krajem svemira?
Predavač će kroz predavanje i diskusiju predstaviti neke od modernih znanstvenih spoznaja povezanih s ovim pitanjima, te također neke od hipoteza u području u kojem znanost još nije na njih odgovorila.

Neke od spoznaja i hipoteza će vas ostaviti bez daha, neke možda rastužiti, a neke i oduševiti. Ali da ne otkrivamo previše, dođite i uvjerite se sami – pozivaju organizatori.

Inače, Ivica Puljak bio je član tima koji je direktno bio uključen u potragu za Higgsovim bozonom, tzv. božjom česticom, u CERN-u (Europski centar za nuklearna istraživanja) u Ženevi.