III. OŠ Varaždin: Učenici prikupljali papir da bi prikupili sredstava za izgradnju nadstrešnice

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.2.2019. u 19:21h | Objavljeno u Društvo

U III. Osnovnoj školi Varaždin održana je u petak, 1. veljače, akcija prikupljanja starog papira kojom se žele prikupiti sredstva za izgradnju nadstrešnice na učionici na otvorenom. Ova akcija je treća po redu ove školske godine. Organiziraju je učenici osmih razreda polaznici izbornog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje u okviru projekta ''Od papira do drva'' s ciljem izgradnje drvene nadstrešnice nad klupama na već postojećoj učionici na otvorenom.

- Uočili smo kako je s dolaskom toplijih mjeseci sunce izrazito jako na tom području budući da nema prirodnog zaklona, tj. visokog drveća. Učenici imaju želju za nastavom na otvorenom i cilj nam je da je mogu koristiti zaštićeni od sunca i vjetra - kaže Berislav Njegovec, voditelj izbornog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje.

U akciji prikupljeno je čak 1680 kilograma papira i kartona, više nego dvostruko u odnosu na prošlu, što pokazuje da akcija sve više napreduje.

- Posebno nas veseli što su se uključili i roditelji naših učenika koji nam vlastitim prijevozom dovoze papir u školu i time značajno doprinose uspješnosti akcije. Treba pohvaliti sve učenike koji su sudjelovali, posebno učenike od prvog do četvrtog razreda koji su pokazali da mogu puno pomoći i da imaju veliku želju da realiziramo cilj ovih akcija i njihove učiteljice koje su ih potakle da se uključe - kaže sugovornik.

Razred koji je najviše skupio je 3.C: s 220 kilograma. Slijedi 1.A s prikupljenih 214 kilograma i 4.A sa prikupljenih 158 kilograma. U bliskoj konkurenciji su 4.B sa 150 i 2.A sa 142 kilograma. U višoj smjeni 5.A prikupio je 113 kilograma.

U ukupnom poretku prvo mjesto drži 3.C koji je u proteklim akcijama prikupio 334 kilograma. Slijedi 1.A s 257 i 4.B s 240 kilograma. U višoj smjeni u proteklim akcijama najviše su prikupili učenici 5.A sa 153 kilograma, zatim 7.A s 117 i 5.B s 96 kilograma.

- Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u ovoj akciji i učenicima osmih razreda koji su pomogli u nošenju papira, vaganju i bilježenju rezultata. Posebno zahvaljujemo poduzeću Univerzal d.o.o. što su nam poslali kamion s kontejnerom i tako omogućili prijevoz ove velike količine papira do otkupne stanice - poručuju iz škole, dodajući da će akciju ponavljati svaki mjesec do kraja školske godine.

Označeno u