Finalisti prošlogodišnje Ideje godine

IDEJA GODINE: U finalu dva tima iz SŠ Ludbreg i jedan iz Prve gimnazije

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.5.2017. u 17:17h | Objavljeno u Društvo

Tročlani žiri u sastavu organizatora srednja.hr i glavnih partnera projekta Visoko učilište Algebra i Visoko učilište Effectus dao je svoje bodove i odabrao 10 najboljih projekata srednjoškolskog poslovnog natjecanja Ideja godine, među kojima su i dva tima iz OŠ Ludbreg te jedan i Prve gimnazije Varaždin.

Stoga će u finalu V. izdanja Ideja godine, koje će se održati sutra, 4. svibnja u prostorima Visokog učilišta Effectus natjecati dva projekta iz Srednje škole Ludbreg i pod mentorstvom Željka Posavca. Trio Fantastico kojeg predstavljaju Antonio Vlahović, Emilly Zember i Ivan Jovanović te Elektroničke ulaznice Igora Okića dok iz Prve gimnazija Varaždin sudjeluje tim Ad Infinitum T&M, kojeg čine Marta Barbir i Tin Rogina s mentoricom Kristinom Oršić Manojlović.

-Smatram da su ovakva natjecanja jedna od boljih u Hrvatskoj jer učenici moraju predstaviti inovativnu ideju i za nju razraditi poslovni plan, što nije nimalo lako. Tim Trio fantastico iz SŠ Ludbreg škole i prošle je godine sudjelovao u finalu i osvojio 2. mjesto - rekao je Željko Posavec.

Svim sudionicima finala osiguran je smještaj u hostelu Swanky Mint, a drugi dan je u planu obilazak prijatelja projekta Rimac Automobili i IN2.

Svi timovi će na finalu imati mogućnost popraviti greške iz svojih radova, ukazati na napredak koji su postigli, te u 7 minuta prezentirati svoja rješenja žiriju i publici. Tročlanom žiriju će se priključiti prijatelji projekta iz Rimac Automobila i IN2, a svaki od članova žirija dat će ocjenu od 1 do 7 koja će se množiti s ponderom 2 i priključiti ukupnom zbroju bodova.

Glavna nagrada je studijsko putovanje u Europu.