Grad Ludbreg stipendira 37 studenata i 10 učenika Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg stipendira 37 studenata i 10 učenika

Varaždinske vijesti | 5.1.2017. u 13:16h | Objavljeno u Društvo

Grad Ludbreg će tijekom akademske, odnosno školske godine 2016./2017. stipendirati 37 studenata i 10 učenika. Stipendije koriste studenti koji studiraju za deficitarna zanimanja i studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa te učenici upisani u srednju školu.

Mjesečni iznos stipendije iznosi 500 kuna za studente koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije, a 700 kuna za studente koji studiraju izvan tih područja. Stipendije za učenike iznose 250 kuna.

- Onima koji nisu korisnici stipendija uoči božićno-novogodišnjih blagdana uručili smo jednokratnu novčanu pomoć, tzv. božićnice u iznosu od 300 kuna. Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost. Želimo da mladi znaju da ih pratimo na putu njihova obrazovanja u kojem im želimo što više uspjeha - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Tijekom 2016. godine Grad Ludbreg izdvojio je preko 316.000 kuna za stipendije i jednokratne pomoći studentima koji ne primaju stipendije. Učenici Osnovne škole Ludbreg, njih oko 750, za ovu su školsku godinu dobili na korištenje besplatne udžbenike i bon u iznosu od 100 kuna a sufinancirani su i troškovi prehrane učenika.

- S ulaganjima u obrazovanje nastavit ćemo i dalje jer je to u konačnici najisplativija investicija - zaključio je Bilić.

Označeno u