Geotehnički fakultet u Varaždinu studente priprema za zanimanja budućnosti Foto: Geotehnički fakultet Varaždin

Geotehnički fakultet u Varaždinu studente priprema za zanimanja budućnosti

Varaždinske vijesti | 25.12.2017. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 20. prosinca održana je svečanost obilježavanja Dana Geotehničkog fakulteta. Velika dvorana fakulteta je, uz studente i zaposlenike ove visokoškolske institucije, bila ispunjena brojnim uglednicima iz političkog, obrazovnog i gospodarskog života.

Na značaj 27. godina postojanja Geotehničkog fakulteta kao i 48. obljetnicu visokog obrazovanja na ovoj instituciji, u svom pozdravnom govoru osvrnuo se rektor Zagrebačkog sveučilišta, prof. dr. sc. Damir Boras.

- Varaždin uz dva javna sveučilišta već sada ima obilježja sveučilišnog grada, a povećanju broja studenata doprinosi i novi studijski program Inženjerstva okoliša koji se izvodi na Geotehničkom fakultetu - istaknuo je rektor Boras. Ovaj studijski program koji obrazuje stručnjake iz područja gospodarenja otpadom, zaštite okoliša, zaštite voda, geotehnike, zelene energije i cirkularne ekonomije, prepoznat je kao zanimanje budućnosti ne samo u našoj zemlji već i izvan nje.

Nakon govora dekana, prof. dr. sc. Ranka Biondića, uslijedila je dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim studentima na studiju, nastavnicima fakulteta za znanstvenu djelatnost u tri kategorije, priznanja za doprinos fakultetu u ostvarivanju vlastitih sredstava kroz suradnju s gospodarstvom te zahvalnica najistaknutijim pojedincima i tvrtkama. Na kraju svečanosti, otkrivena je, uz prisustvo članova obitelji, spomen ploča bivšem dekanu Geotehničkog fakulteta, prof. dr. sc. Ivanu Gotiću. Svečanost je uveličana prigodnim glazbenim programom koji je izvela mezzosopranistica Dora Dučakijević.

geotehnicki-fakultet-varazdin_2.JPG