FOTO Za manje otpada: Učenici I. OŠ Varaždin šivali i oslikavali platnene vrećice Foto: 1. OŠ Varaždin

FOTO Za manje otpada: Učenici I. OŠ Varaždin šivali i oslikavali platnene vrećice

I.D./Varaždinske vijesti | 24.3.2017. u 16:19h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska I. osnovna škola četvrti put sudjeluje u eko projektu "LitterLess", odnosno "Za manje otpada", a učenici ove godine nastoje smanjiti upotrebu PVC vrećica.

Od početka kampanje, čiji je nacionalni koordinator Udruga Lijepa naša, provedeno je niz aktivnosti, a u četvrtak 23. ožujka učenička zadruga I. osnovne škole i eko škola organizirale su projektni dan šivanja i oslikavanja platnenih vrećica. Sredstvima dobivenim iz projekta "Za manje otpada" kupljena je šivaća mašina i platno te boje za oslikavanje. Dio platnenih vrećica je sašiven ranije i na njega je otisnut moto škole "Prva je prva!". Ostale vrećice učenici su šivali na radionici, nakon čega su ih po vlastoitoj želji oslikavali trajnim bojama. Na prvoj radionici sudjelovao je dio članova učeničke zadruge i eko predstavnika, a za sve ostale uskoro će biti organizirana nova radionica.

- Važno je napomenuti da sa završetkom projekta ne završava i naše nastojanje da smanjimo upotrebu PVC vrećica. Platnene vrećice šivat ćemo i koristiti i dalje - istaknula je Draženka Kolonić, školska eko-koordinatorica.

Gosti na projektnom danu u I. OŠ bili su mališani iz Dječjeg vrtića "Panda", koji također sudjeluju u kampanji "Za manje otpada" te su izložili dio svojih radova na temu otpada.

- Suradnju smatramo izuzetno pozitivnom, jer pokazuje slijed razvoja ekološke svijesti od najranijeg djetinjstva pa preko školskih dana - napominje D. Kolonić.