FOTO: Veselo i poučno na Danu otvorenih vrata V. OŠ Varaždin

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.6.2018. u 13:59h | Objavljeno u Društvo

Da bi se roditeljima i svim uzvanicima predstavio rad, angažman i kreativnost učitelja koje se prenose na učenike organiziran je u ponedjeljak Dan otvorenih vrata V. (5.) osnovne škole Varaždin.

- Bazirali smo se na izvannastavnim aktivnostima jer skoro svaki naš učitelj ima svoje izvannastavne aktivnosti pa smo ih htjeli promovirati roditeljima i široj društvenoj zajednici – rekao je Mario Šipek, ravnatelj V. OŠ.

Tog dana održalo se dvadesetak radionica na kojima su djeca učila starinske plesove i pjesme, izrađivali puzzle, sadili začinsko bilje, svirala i izmišljala plesne pokrete, radila razne predmete od gline, glumili su s roditeljima, igrali razne sportske igre, rješavali niz zadataka i zagonetki u sklopu radionice “escape room”, radili balzame za usne, sapune, maske za lice, okušali se s roditeljima na poligonu za bicikliste, oslikali pločnik ispred centralnog ulaza u školu, rješavali pravopisne kvizove, dizajnirali svoje majice i druge zabavne aktivnosti.

- Dan je bio organiziran s ciljem da se škola promovira. Nastava je bila ujutro i popodne su bile radionice. Drago mi je da se odazvao velik broj roditelja koji su s djecom sudjelovali u brojnim radionicama – rekao je ravnatelj, dodajući da su pozvali i roditelje čija su djeca u vrtićima i ostale kojima će djeca tek upisati na jesen prvi razred.