FOTO: Velikom božićnom priredbom učenici topličke škole završili prvo polugodište Foto: OŠ Varaždinske Toplice/I. Derdić, J. Bendelja

FOTO: Velikom božićnom priredbom učenici topličke škole završili prvo polugodište

V.M./Varaždinske vijesti | 28.12.2016. u 15:21h | Objavljeno u Društvo

Već tradicionalno u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice i Područnoj školi Petkovec organiziraju se božićne priredbe na kraju prvoga polugodišta kojima žele razveseliti učenike, roditelje i ostale goste te im približiti radost i ljepotu božićnih i novogodišnjih blagdana.

I ove su godine, 23.prosinca, toplički učenici sa svojim učiteljima pripremili božićni program te svim gostima unijeli svijetlost u srca, pokazali su da su povezanost i ljubav najvažniji pokloni koje svojim bližnjima ne trebamo darivati samo u vrijeme Božića, već svaki dan.

Božićnu su priredbu otvorili Dječji tamburaški orkestar, zbor, polaznici DSD-a i učenici koji uče njemački jezik pod vodstvom učitelja glazbene kulture Zlatka Pipleka i učiteljice njemačkog jezika Mare Malenice. Izveli su božićne pjesme na njemačkome jeziku. Dramsko-recitatorska grupa nižih razreda pod vodstvom učiteljice Biserke Bešenić izvela je igrokaz Sanje Seferović–Bosak Čudesni Tik–Takić te igrokaz Lade Lokmer-Lončar Stara i Nova godina. Učenice 3.b razreda otpjevale su pjesmu Zeko i potočić ,a učenice 4.a razreda krasnoslovile su pjesmu Josipa Prudeusa Hrvatski Božić.

Učenici Literarne družine koje je pripremila učiteljica hrvatskoga jezika Ana Lodeta izveli su igrokaz Slavka Vranjkovića Bog koji dolazi koji je podsjetio na pravu vrijednost i važnost Božića - ljubav i povezanost s bližnjima.

Svečani program započeo je pjesmom, a završio je plesom i pjesmom.Plesnu skupinu RockStars pripremila je voditeljica Marta Žugec,a izveli su plesnu koreografiju na pjesmu The greatest Christmas.

Nakon plesne skupine Laura Kanešić i Matej Detelj izveli su tradicionalnu pjesmu Zvončići ,a na harmonikama su ih pratili Matej Ratković, Luka Čečura i Saša Bešenić. Učenike je pripremio učitelj glazbene kulture Zlatko Piplek. Izvedbi tradicionalne božićne pjesme nije mogla odoljeti publika te se s radošću priključila njenoj izvedbi.

Ravnateljica škole Goranka Štefanić na kraju je svima prisutnima zaželjela blagoslovljen i mirom ispunjen Božić te sretnu i još uspješniju novu 2017.godinu.

Nakon održanog programa uslijedile su nogometne utakmice u sportskoj dvorani škole koje je organizirao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Mario Sremec. Konačni pobjednici znat će se krajem školske godine kad će biti održane i posljednje utakmice školskog nogometnog turnira.

U četvrtak, 22.prosinca 2016. učenici PŠ Petkovec su pod vodstvom svojih učiteljica Jelice Bendelje i Natalije Bešenić održali božićnu priredbu u učionicama škole te su roditeljima i gostima glumom, pjesmom i plesom zaželjeli sretne nadolazeće blagdane.