Ugovore je primilo 265 studenata i sedam srednjoškolaca Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždinskim studentima i srednjoškolcima uručeni ugovori o stipendiranju

Varaždinske vijesti | 2.12.2018. u 13:25h | Objavljeno u Društvo

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu predstavnici Grada Varaždina, zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica, studentima i učenicima danas su uručili ugovore o stipendijama.

Ugovore je primilo 265 studenata i sedam srednjoškolaca. Točnije, iz Grada su pojasnili kako je u 2018./2019. godini dodijeljeno ukupno 272 novih stipendija, od čega 91 stipendija za deficitarna zanimanja i 181 stipendija za ostala zanimanja.

Za deficitarna zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj Grada Varaždina dodijeljena je 91 stipendija i to za sedmero učenika srednjih škola za zanimanja zavarivač, konobar, CNC operater, keramičar-oblagač i strojobravar, te 84 stipendije za studijske obrazovne programe od bitnog značaja za gospodarski razvoj Grada Varaždina (elektrotehnika, medicina, farmacija, strojarstvo, građevinarstvo, matematika, fizika, engleski i njemački jezik i logopedija).

Mjesečni iznos stipendija za nove korisnike iznosi 600 kuna za 228 korisnika, dok će iznos od 300 kuna primati 44 korisnika kroz devet mjeseci akademske, odnosno školske godine.

Uz postojeće korisnike stipendija koji imaju pravo nastavka dobivanja stipendije, od 1. listopada 2018. godine Grad Varaždin stipendira ukupno 434 stipendista, a proračunska sredstva za stipendiranje iznose više od dva milijuna kuna godišnje.

Označeno u