FOTO: Varaždinska županija nagradila učenike državne prvake i njihove mentore Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždinska županija nagradila učenike državne prvake i njihove mentore

| 18.6.2018. u 14:11h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak priredio je danas prijem za učenike državne prvake u natjecanjima u znanju i strukovnim disciplinama, kao i mentore učenika

I ove godine rezultati naših učenika na državnim natjecanjima su izvrsni. Gledajući zajedno natjecanja u općeobrazovnim područjima te strukovnim područjima imamo 19 državnih prvaka, 17 drugih mjesta i 12 trećih mjesta.

- U odnosu na Republiku Hrvatsku mi smo županija koja ima najviše sudionika na državnim natjecanjima. Ove smo godine imali i rekordan uspjeh, čak 19 državnih prvaka. Sve to govori u prilog činjenici da se u našoj županiji jako dobro radi, da imamo nadarenu djecu ali da imamo i vrlo stručne mentorice i mentore koji s njima rade - rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Jedan od državnih prvaka je i Ilijak Srpak, koji je ove godine bio prvi iz astronomije.

- Samo natjecanje sastojalo se od izrade rada, prezentacije rada i testa. Ne mogu reći da mi je bilo nešto preteško jer već imam olimpijskog iskustva. Mentorica mi je bila Marina Anić. Bio sam pozvan i na državno iz kemije ali sam istovremeno imao Olimpijadu u Rusiji, isto iz kemije, tako da nisam sudjelovao na državnom. U budućnosti svakako planiram nešto sa kemijom, pa sad samo čekam da prođe državna matura na kojoj očekujem izvrsne rezultate. Nakon toga počinje pravo učenje i priprema za budućnost. Sad kada je matura učim skoro cijeli dan. Najljepše mi je kada se ustanem i odmah krenem učiti, i tako sve do ponoći i moram priznati da mi odgovara takav režim - rekao je Ilija Srpak.

Označeno u