FOTO: Učenici OŠ Sveti Ilija sudjelovali u "Satu povijesti iz Vukovara" Foto: Maja Priher / OŠ Sveti Ilija

FOTO: Učenici OŠ Sveti Ilija sudjelovali u "Satu povijesti iz Vukovara"

Varaždinske vijesti | 19.11.2017. u 13:43h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici i učitelji osmih razreda OŠ Sveti Ilija 16. studenoga sudjelovali su u 8. "Satu povijesti iz Vukovara", projektu koji u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organizira vukovarska OŠ Dragutina Tadijanovića.

Osmaši iz 20-ak škola diljem Hrvatske povezali su se putem video-konferencije te razgovarali o ovogodišnjoj temi - "Učitelji u Domovinskom ratu – Učitelj uči primjerom".

- Rado se sjećamo učiteljice zemljopisa Dubravke Nakić koja je iz OŠ Dragutina Tadijanović za vrijeme Domovinskog rata preselila u Varaždinsku županiju te je radila u našoj školi. Na sve učitelje ostavila je dobar dojam jer je uvijek zračila svjetlošću i dobrotom koliko god to bilo teško - istaknula je na početku javljanja iz Sv. Ilije ravnateljica Anđelka Rihtarić.

Uz tehničku podršku učiteljice informatike Petre Bošnjak, videokonferenciju iz OŠ Sveti Ilija vodila je učiteljica povijesti Martina Sedlar koja je pripremila dirljivu radio-emisiju u kojoj su sudjelovale učenice sedmog razreda Klara Stankus i Nikolina Minđek, a o učiteljima i učenicima u Domovinskom ratu govorili su učitelji Marija Milutina, Ljubica Barulek, Jasenka Minđek i Darko Meštrić.

- Ovim projektom sjećamo se na žrtvu Vukovara iz 1991., upoznajemo naše učenike s nedavnom prošlošću, potičemo ih da žive mirno i cijene slobodu za koju su se borila mnoga hrabra srca - istaknuli su iz OŠ Sveti Ilija.

sveti-ilija-video-konferencija-sat-povijesti-iz-vukovara-1.jpg

sveti-ilija-video-konferencija-sat-povijesti-iz-vukovara-2.jpg

sveti-ilija-video-konferencija-sat-povijesti-iz-vukovara-3.jpg

sveti-ilija-video-konferencija-sat-povijesti-iz-vukovara-4.jpg

sveti-ilija-video-konferencija-sat-povijesti-iz-vukovara-5.jpg

sveti-ilija-video-konferencija-sat-povijesti-iz-vukovara-6.jpg