FOTO: Učenici OŠ Sveti Ilija istraživali klimu i pokusima dočarali dugu i oluju Foto: Fotografska skupina OŠ Sveti Ilija

FOTO: Učenici OŠ Sveti Ilija istraživali klimu i pokusima dočarali dugu i oluju

Varaždinske vijesti | 26.3.2018. u 09:50h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji 22. ožujka održan je projektni dan prirodoslovno-matematičke skupine predmeta pod nazivom "Meteorologija".

Povodom Svjetskog dana meteorologije, učenici od 5. do 8. razreda sudjelovali su u sedam radionica na temu meteorologije i bavili se raznim meteorološkim pitanjima. Radionicu "Anemometar" vodio je učitelj prirode i biologije Luka Milinković, "Lucijin kalendar" učiteljica matematike Snježana Plantak, radionicu "Klimokaz" učitelj matematike Igor Puček, radionicu "Sunce ili kiša" učiteljica fizike Monika Copak, radionicu "Pretežno vedro" učiteljica informatike Petra Bošnjak, radionicu "Oluja" učitelj tehničke kulture Tomislav Čavlek i radionicu "Klimatski dijagram Svetog Ilije" učitelj geografije Željko Uremović.

Radionice su bile vrlo zanimljive i poučne. Učenici su izradili klimatski dijagram Svetog Ilije pri čemu su saznali da je klima mjesta u kojem se nalazi škola umjereno toplo važna sa svježim ljetom. Izrađivali su i Lucijin kalendar, odnosno pučkom metodom odredili vrijeme sljedećih devet mjeseci u Svetom Iliji. Vrijedne ruke učenika izradile su i barometar, anemometar, svjetionik i strujni krug, a bili su izvedeni i pokusi koji su prikazivali dugu, oluju i tornado.

Svaka je skupina nakon radionica svoj rad i rezultate predstavila u školskoj dvorani u obliku prezentacija, plakata i prikaza pokusa.

- Ovakav način rada vrlo je omiljen kod učenika i učitelja i bilo bi dobro da se temama koje se obrađuju na uobičajenoj nastavi što češće pristupi upravo na ovaj način - zaključila je ravnateljica škole Anđelka Rihtarić.

os_sveti_ilija_-_projektni_dan_-_meteorologija_1.JPG

os_sveti_ilija_-_projektni_dan_-_meteorologija_2.JPG

os_sveti_ilija_-_projektni_dan_-_meteorologija_4.JPG

os_sveti_ilija_-_projektni_dan_-_meteorologija_5.jpg

os_sveti_ilija_-_projektni_dan_-_meteorologija_6.JPG

os_sveti_ilija_-_projektni_dan_-_meteorologija_7.JPG

os_sveti_ilija_-_projektni_dan_-_meteorologija_8.JPG