FOTO: Učenici Gospodarske škole Varaždin najbolji u fotografiji Foto: Gospodarska škola Varaždin

FOTO: Učenici Gospodarske škole Varaždin najbolji u fotografiji

Varaždinske vijesti | 1.2.2017. u 17:45h | Objavljeno u Društvo

Petra Herceg Drožđek, učenica 3.H razreda Gospodarske škole Varaždin osvojila je prvu nagradu, dok je Josip Pokos, učenik 2.H razreda osvojio treću nagradu na 1. fotografskom natjecanju "Cervantes en nuestros días" (Cervantes danas).

Natjecanje je organiziralo Veleposlanstvo Španjolske, Aula Cervantes i Odsjek za španjolski jezik Filozofskog fakulteta. Učenici su nagrade primili u ponedjeljak, 30. siječnja, u Auli Cervantes na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Natjecanje je organizirano povodom obilježavanja  400. godišnjice Cervantesove smrti, a natjecatelji su se trebali tematski inspirirati bezvremenskim porukama iz Cervantesovog najpoznatijeg djela "Don Quijote" kako bi izradili fotografije.

Tema Petrine pobjedničke fotografije je ljubav, dok je Josip svojom fotografijom nastojao prikazati problem siromaštva. Fotografije su bile izložene u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu od 9. do 16. siječnja, a budući da je izložba fotografija putujućeg karaktera, ponuđena je i svim zainteresiranim školama i drugim ustanovama. Učenicima je nagrade dodijelila zamjenica veleposlanika Kraljevine Španjolske i izaslanica za kulturna pitanja, Elena Bravo Taberne. Dodjeli su, uz učenike, prisustvovale ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Katica Kalogjera Novak i njihova mentorica, profesorica španjolskog jezika Renata Mađarić.

- Poziv na natjecanje bio je upućen svim srednjim školama i fakultetima na kojima se poučava španjolski jezik. Ovakve prilike su odlične za dodatnu motivaciju učenika i pokazivanje praktičnih vještina. U radovima učenika do izražaja je došla korelacija poznavanja jezika, književnosti i fotografije - rekla je mentorica Renata Mađarić.

 

Galerija slika