FOTO: U OŠ Petrijanec održan Eko-dan uz poruku "Pomozimo prirodi da bude sretna!" Foto: OŠ Petrijanec

FOTO: U OŠ Petrijanec održan Eko-dan uz poruku "Pomozimo prirodi da bude sretna!"

Varaždinske vijesti | 25.3.2018. u 12:31h | Objavljeno u Društvo

Na prvi dan proljeća, 21. ožujka, te povodom Svjetskog dana šuma i Dana voda, u Osnovnoj školi Petrijanec održan je radišan, poučan i kreativan Eko-dan.

Pod budnim okom ekološki osviještenih učitelja razredne i predmetne nastave, kroz dvadesetak različitih radionica učenici su učili o vodi kao izvoru života, o šumi kao njenoj prijateljici, te o prirodi kao našoj zaštitnici. Bila je to ujedno i prezentacija godišnjeg projekta škole kao Eko-škole koja svoj status obnavlja i vjerno čuva. Naime, OŠ Petrijanec ove godine obilježava desetu godišnjicu otkako ima status Eko-škole, za što će u svibnju primiti srebrnu plaketu.

Koordinatorice ove aktivnosti bile su učiteljice Andreja Martinčević, Jasmina Zver, Grozdana Bilić-Erić, Nevenka Krsnik i Irina Kovačić. Ravnateljica škole Valerija Paljak zahvalila je svim učenicima, učiteljima i roditeljima što ljubav prema prirodi pokazuju aktivnim uključivanjem u razne aktivnosti i projekte kroz godinu.

U okviru radionica na temu "Voda – izvor života" učenici su iznjedrili zanimljiv poziv onima koji često zaboravljaju na prirodu: "Naučimo što više, da priroda ne viče, da se javlja tiše, da u krilu čovjeka mirno diše, zeleno i plavo raduje se i miriše, pomozimo prirodi da bude sretna!".

- Uvjereni smo da je priroda kao nevidljivi promatrač danas šetala OŠ Petrijanec i osjećala se veličanstveno! - zaključila je ravnateljica Valerija Paljak.

os_petrijanec_-_eko_dan_1.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_2.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_3.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_4.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_5.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_6.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_7.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_8.JPG

os_petrijanec_-_eko_dan_9.JPG