FOTO: U općini Trnovec Bartolovečki u školske klupe sjelo 60 prvašića Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO: U općini Trnovec Bartolovečki u školske klupe sjelo 60 prvašića

I.D./Varaždinske vijesti | 5.9.2017. u 10:47h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ukupno 60 prvašića po prvi je put sjelo u školske klupe u općini Trnovec Bartolovečki – njih 24 u Osnovnoj školi Šemovec te 36 u Osnovnoj školi Trnovec.

Prema riječima ravnateljice škole u Šemovcu, Marine Hižak, prvašići u Šemovcu raspodijeljeni su u dva razredna odjeljenja, u svakom po 12 učenika. Prvog dana škole za njih je pripremljena priredba, a uslijedilo je i upoznavanje s učiteljicama, ali i svima ostalima koji će im dane u školi učiniti što ugodnijim.

– Poručili smo našim prvašićima da škola nije samo učenje, zbrajanje te pisanje slova, već da će biti i dosta prilika za druženje, zabavu, ples i igru. Svi zaposlenici Osnovne škole Šemovec bit će podrška njima i njihovim roditeljima. Zajedničkom suradnjom učinit ćemo njihovo školovanje uspješnim – kazala je Hižak. Inače, školu u Šemovcu polaze 223 učenika podijeljena u 14 razrednih odjeljenja što je na razini proteklih godina.

Školu u Trnovcu od ponedjeljka polazi 36 prvašića u dva razredna odjeljenja. 1A ima 19 te 1B 17 učenika. Ravnateljica Osnove škole Trnovec, Radmila Sačić, zaželjela je novim školarcima da im svaki dan proveden u školi bude sretan i pun veselja kao prvi dan. Za male prvašiće stariji učenici iz četvrtih razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, pripremili su priredbu u znak dobrodošlice.

Da mališani dolaze u školu u kojoj će steći mnogo novih znanja i vještina govori i podatak koji je jedinstven u županiji. Naime, dok se naveliko govori o uvođenju izvannastavnog učenju informatike od prvog razreda u školama Varaždinske županije, u školi u Trnovcu to se događa već dulje vrijeme.

– Ovo je 17 godina otkako se u našoj školi provodi rano učenje informatike od prvog razreda – s ponosom je istaknula ravnateljica Sačić, ravnateljica škole koja ukupno ima 358 učenika u 18 razreda.

U obje škole prvog dana nove školske godine bio je i načelnik općine Zvonko Šamec koji je, već prema tradiciji, zaželio mališanima da se u novoj sredini što ugodnije osjećaju i da im dani budu ispunjeni stjecanjem novih znanja, ali i u igri i veselju.

– Više puta sam ponovio da su naši najmlađi budućnost naše općine. Ulaganje u njihovo obrazovanje najbolja je moguća investicija koja će se višestruko vratiti kada jednom ovi mališani postanu odrasle osobe. Općina ih financijski prati od rođenja, preko vrtića sve do osnovne i srednje škole odnosno studija i tako će biti i ubuduće – zaključio je Šamec.

 

Galerija slika