FOTO Toplički učenici grafitima i video isječkom odaslali poruke o nenasilju čak u Španjolsku Foto: Foto: Domagoj Španić

FOTO Toplički učenici grafitima i video isječkom odaslali poruke o nenasilju čak u Španjolsku

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.2.2017. u 11:18h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U sklopu provođenja programa prevencije nasilja koji je sastavni dio Školskog preventivnog programa, već se treću godinu zaredom, u topličkoj osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića obilježava Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day.

Prve su godine učenici nosili majice s porukama o nenasilju, prošle godine su učenici pisali poruke mira, tolerancije i nenasilja putem SMS poruka jedni drugima. Ove su godine svi razrednici sa svojim razredima na satovima razrednika pisali poruke nenasilja u obliku grafita. Svi su učenički ostvaraji bili izloženi u holu škole.

Vijeće učenika je izradilo video isječak s porukama o nenasilju koje su preveli na engleski jezik kako bi te poruke odaslali u Europu. Video isječak su podijelili s OŠ "Antonio González" iz Mairena del Alcor (Sevilla, Španjolska) u okviru projekta "Open minds" koji se odvija putem eTwinning portala.

-Davanjem podrške provođenju ovog programa želimo podići svijest učenicima naše škole o postojanju velikog problema vršnjačkog nasilja među djecom i mladima te ih naučiti toleranciji i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju - istaknula je Sanja Habek iz topličke osnovne škole.

Naime, Dan ružičastih majica je program prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači. Začetnik ideje u Hrvatskoj i nositelj cjelokupnog programa je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Aktivnosti za obilježavanje ovog važnog dana u topličkoj školi su, kao i svake godine dosada, osmislili defektologinja Gabrica Dvekar-Bešenić i knjižničar Domagoj Španić.

Foto: Domagoj Španić

Galerija slika