FOTO Srednja škola Ludbreg svečanim programom obilježila pet godina postojanja

| 7.5.2018. u 11:24h | Objavljeno u Društvo

Na putu izgradnje tijekom života škola ima nezamjenjivu ulogu. Rečeno je na svečanoj sjednici povodom pete obljetnice osnivanja i djelovanja Srednje škole Ludbreg, najmlađe srednje škole u Varaždinskoj županiji.

Naime, Srednja škola Ludbreg, koja je osnovana 1. rujna 2013. ustanova je koja svojim učenicima osim predmetnog znanja usađuje i životne vještine, podupire ih u njihovim nastojanjima te priprema za život.

Premda je jedna od najmlađih škola u Hrvatskoj, stekla je ugled dostojan povjerenja. Prema riječima ravnatelja škole, Josipa Zdelara, na putu izgradnje tijekom života škola ima nezamjenjivu ulogu.

- Stoga nam je cilj učenicima pomoći otkriti njihove talente, razvijati vještine i sposobnosti prema njihovom interesu te omogućiti sjecanje znanja koje će im pomoći na putu do uspješne, sretne, dobre i ispunjene sutrašnjice – rekao je Zdelar prošlog petka kada se u školi održala svečanost povodom pete obljetnice.

Škola se može podičiti svojim učenicima, brojnim aktivnostima, radionicama, uspješno ostvarenim projektima, sudjelovanjem na raznim smotrama, manifestacijama i natjecanjima.

Na početku rada škole u tri razreda upisala su se samo 32 učenika, a zaposleno je bilo trinaestero djelatnika te je nastava Srednje škole Ludbreg bila organizirana u prostorima Osnovne škole Ludbreg u poslijepodnevnim satima

No, s godinama povećavao se broj novoupisanih učenika pa je danas kroz školu prošlo 333 učenika. U dvije generacije ispratili su 75 maturanata, a trenutno se u školi obrazuje 258 učenika u 16 razrednih odjeljenja po programu opće gimnazije, ekonomista, CNC operatera, strojobravara - JMO, tokara – JMO, pekara – JMO, pomoćnog kuhara i slastičara – TES i pomoćnog vrtlara – TES.

Također, stručnost i profesionalnost škole prepoznalo je i Ministarstvo obrazovanja odobrivši im od sljedeće nastavne godine tri razredna odjeljenja za postojeća zanimanja, CNC operater, bravar, tokar, pekar, pomoćni kuhar, slastičar i vrtlar, te tri odjeljenja novih usmjerenja, prodavač, strojarski računalni tehničar i agroturistički tehničar.

 

Galerija slika