FOTO Povodom Dana otvorenih vrata, 6. OŠ posjetio - Zlatko Dalić

Varaždinske vijesti | 12.12.2018. u 16:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

I ove godine VI. osnovna škola Varaždin otvorila je svoja vrata sadašnjim i bivšim učenicima, učiteljima te roditeljima učenika.

Ovogodišnja je "Potraga za znanjem" bila u znaku „Škole za život“ uz primjenu tehnologije u nastavi i izvanastavnim aktivnostima što je obilježeno radionicama u kojima su sudionici mogli vidjeti dio aktivnosti oko kojih se učenici i učitelji trude tijekom godine.

IMG_0156.jpg

Okupljeni roditelji i učenici mogli su sudjelovati u radionicama prateći razne poučne staze: znanstvenu, tehničku, kulturnu, kreativnu, sportsku. A uz sve navedeno, na školskom trgu održan je već tradicionalan božićni sajam! Roditelji su ponovno imali prilike sjesti u školske klupe, a učenici su sa svojim voditeljima izvannastavnih grupa pokazali zanimljivosti iz svojih područja interesa, ali uz primjenu novih tehnologija i aplikacija koje se koriste u svakodnevnoj nastavi u VI. osnovnoj školi Varaždin.

Roditelji su mogli odabrati jednu od 5 poučnih staza: znanstvenu, tehničku, kreativnu, kulturnu i sportsku - prema svojim sklonostima. Svaka je staza uključivala nekoliko radionica, a zadatak posjetitelja bio je sudjelovati u jednoj radionici po izboru, tako da su sudionici mogli aktivno sudjelovati na tri radionice. Nakon svake radionice slijedilo je 5 minuta odmora za vrijeme kojeg su svi mogli posjetiti prodajnu izložbu učeničke zadruge u holu škole.

IMG_0905.jpg

Znanstvena staza obuhvaćala je radionice pod nazivom Fizika i matematika na kojoj su zainteresirani roditelji i učenici istraživali gorenje u čaši, napravili dugu u epruveti te su istraživali otvaranje lopoča. U radionici Biologija i Prva pomoć zainteresiranim roditeljima i učenicima, polaznici Prve pomoći pokazali su vježbu nakon koje su sudionici radionice imali priliku ponoviti istu vježbu.

Na znanstvenoj stazi su još bile radionice iz kemije i matematike, povijesti i geografije na kojoj se izrađivala simulacija vulkana, a sve radionice su koristile digitalne alate kao što su Coggle, LearningApps, Plickers, Mentimeter, Kahoot, Linoit tj. lino ploča i slično.

IMG_0136.jpg

Unutar tehničke staze svoje su aktivnosti pokazali polaznici Astronomske grupe i matematike, Tehničke kulture i informatike, a najveći interes je pobudila radionica robotike i informatike gdje su se polaznici imali prilike upoznati s programiranjem robota LEGO Mindstroms te se i sami okušati u programiranju.

Kreativna staza je potpuno opravdala svoj naziv jer su sudionici Keramičarske radionice i Domaćinstva pokazali svoju maštovitost i spretne ruke, a ujedno su organizirali i prodajnu izložbu svojih radova u holu škole. Kulturna staza je pokušala roditeljima i učenicima predstaviti rad Debatne grupe i Građanskog odgoja preko debatiranja na tezu Treba li zabraniti mobitele u školi? Članovi Scenske grupe na engleskom jeziku prikazali su prigodni igrokaz na engleskom jeziku, a u knjižnici je radionica po nazivom Umijeće čitanja i pisanja pružila priliku roditeljima i učenicima čuti književne radove učenika te komentirati i iznositi svoje doživljaje. Uz tu aktivnost članovi Novinarske grupe su sudionicima zadali zadatak izvještavanja s Dana škole pred kamerom uz korištenje podataka na lino ploči te su pokazali kako se radi intervju.

IMG_0914.jpg

Sportska staza je dala priliku raditeljima i učenicima da se okušaju u šahu, a oni koji su željeli biti fizički aktivniji mogli su se u sportskoj dvorani okušati u nekoliko dvoranskih sportova.

Božićni sajam je i ove godine bio okupljalište roditelja i učenika gdje su svi uz topli čaj mogli slušati prigodne pjesme na engleskom i njemačkom jeziku u izvedbi učenika škole. A na humanitarnom sajmu roditelji su mogli kupiti čestitke te na taj načim pomoći onima kojima je potrebno malo veselja u ovo predbožićno vrijeme. Gost iznenađenja nije se mogao dugo tajiti jer se brzo pročulo da je ravnatelj Mario Stančić pozvao u školu Zlatka Dalića, izbornika srebrne hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomogao u dobrotvornoj aktivnosti čemu se on rado odazvao. Izbornik je došao u školu kako bi potpisivao čestitke koje su izradili učenici VI. osnovne škole. Oduševljenje je bilo neopisivo te su svi prisutni željeli fotografiju s nogometnim izbornikom. Humanitarni sajam bio je uspješan te se prikupljeni iznos potrošio na slatke paketiće za Odjel pedijatrije i Odjel dječje kirurgije varaždinske bolnice za djecu koja su tamo trenutni pacijenti da im se bar malo uljepšaju bolnički dani.

Nakon završetka radionica i božićnog sajma, djelatnici škole sudjelovali su na svečanoj sjednici zajedno s umirovljenicima VI. osnovne škole. 

IMG_1018.jpg

IMG_0995.jpg

IMG_0940.jpg

Označeno u