FOTO Počeo festival znanosti na FOI-ju koji će obilježiti brojne radionice Foto: Krešimir Đurić

FOTO Počeo festival znanosti na FOI-ju koji će obilježiti brojne radionice

IHR/Varaždinske vijesti | 8.4.2019. u 11:38h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu danas je počeo "Festival znanosti" koji će se održavati do 13. travnja. Ovogodišnja tema su "Boje".

Radi se o manifestaciji koja se u Hrvatskoj održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. FOI je u povodu Festivala znanosti pripremio niz radionica za djecu i mlade, kao i Dan otvorenih vrata od 10 do 13 sati, koji će se održati sutra i koje je središnje događanje Festivala znanosti.

- Posjetitelji će se na Danu otvorenih vrata moći upoznati s radom FOI-ja, njegovim studijskim programima i uvjetima za upis. Maturantima će biti predstavljeni svi benefiti studiranja na FOI-ju, kao što su studiranje uz praksu i zapošljavanje, studentska mobilnost i uključivanje u rad brojnih studentskih udruga - navode iz FOI-ja.

Program Festivala znanosti na FOI-ju u srijedu i četvrtak namijenjeni su srednjoškolcima. U srijedu u 11 sati održat će se radionica pod nazivom "Matematičko modeliranje mrežastih struktura“, pod vodstvom doc. dr. sc. Bojana Žugeca, a u četvrtak, 11. travnja održat će se radionica "Kad se male ruke slože" doc. dr. sc. Kristine Detelj i doc. dr. sc. Irene Kedmenec.

Posljednji dan Festivala znanosti na FOI-ju, u petak 12. travnja 2019., namijenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji će od 08.15 sati imati prilike saznati nešto više o računalnim bojama u sklopu predavanja "Značenje boja ili zašto su mnogi likovi iz crtića žute boje?" pod vodstvom doc. dr. sc. Dijane Plantak Vukovac te na radionici "Radi što voliš i mijenjaj svijet", kroz koju će voditeljice doc. dr. sc. Kristina Detelj i Ivana Fojs, mag. oec. prikazati aktualne probleme vezane uz okoliš i kroz njih prikazati koncept poduzetništva.

_DSC2905.JPG

_DSC3011.JPG

_DSC2901.JPG

_DSC3008.JPG

 _DSC2916.JPG

Označeno u