FOTO Osmaši topličke škole učili kada i na koji način pružiti hitnu pomoć Foto: Fotografije: Ivan Bedeković, 8.r.

FOTO Osmaši topličke škole učili kada i na koji način pružiti hitnu pomoć

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.2.2017. u 19:15h | Objavljeno u Društvo

Osmaši topličke osnovne škole Antuna i Ivana Kukučljevića su u ponedjeljak, 20.veljače, prisustvovali predavanju Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koje je održano u prostorijama škole.

Predstavnici Zavoda su prvi sat održali predavanje i učenike upoznali sa slučajevima kada treba zvati hitnu medicinsku službu te kako se ponašati do dolaska tima hitne medicinske službe.

Praktični dio nastave o pružanju hitne pomoći održan je drugi sat, a učenici su s velikim zanimanjem vježbali na lutkama i međusobno.

Tako su naučili kako postupiti s osobom u nesvijesti i osobom koja ne diše, a isprobali su i masažu srca. Sve nejasnoće i nedoumice učenici su mogli riješiti postavljanjem pitanja predstavnicima Zavoda na koja su oni vrlo precizno i slikovito odgovarali.

-Učenici su bili vrlo zadovoljni predavanjem, osobito praktičnim dijelom. Istaknuli su kako se nadaju da će sve o čemu su naučili moći primijeniti i tako nekome spasiti život -  ističe Sanja Habek  iz topličke osnovne škole.

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije ovakvim edukacijama ciljano želi uspostaviti temelj za upoznavanje javnosti (učenika) o važnosti posjedovanja određenih znanja o hitnoj medicinskoj službi kojim se doprinosi kvalitetnijem radu hitne medicinske službe.

Fotografije: Ivan Bedeković, 8.r.

Galerija slika