FOTO: Općina Sračinec dodijelila stipendije i isplatila nagrade studentima Foto: Z. Mikašek / Općina Sračinec

FOTO: Općina Sračinec dodijelila stipendije i isplatila nagrade studentima

Varaždinske vijesti | 23.12.2017. u 16:23h | Objavljeno u Društvo

Jučer je bio "studentski dan" u općini Sračinec. Naime, u večernjim satima organizirano je potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata i učenika završnih razreda srednje škole.

- Ove smo godine, baš kao i mnogih godina prije, odlučili nagraditi najuspješnije studentice i studente s područja naše općine. Svi koji su ispunili kriterije natječaja, a to su prije svega izvrsne ocjene, dobili su i ove godine našu stipendiju. Iznosi nisu posebno veliki, u okvirima naših mogućnosti, ali vjerujem da će barem malo pomoći našim studentima u školovanju. S obzirom na povećanje proračuna prema novom zakonu, vjerujem da ćemo iduće godine ove iznose moći i povećati, a sve studentice i studente pozivam da se aktivno uključe u život općine i svojim novim idejama doprinesu njenom razvoju - rekao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Općina Sračinec u ovoj školskoj i akademskoj godini stipendira četiri učenika završnih razreda srednje škole s 200 kn mjesečno, osam studenata koji studiraju na području sjeverozapadne Hrvatske s 400 kuna i 16 studentica i studenata koji studiraju na udaljenijim fakultetima s 500 kuna mjesečno.

Kasnije je organiziran i susret sa svim studentima općine Sračinec, na kojima im je podijeljena simbolična "božićnica" od 200 kn. Osim načelnika Općine Sračinec studente je pozdravila i predsjednica Općinskog vijeća Stanka Miko.