FOTO: Na Smotri vježbeničkih tvrtki u Gospodarskoj školi predstavljeno 11 tvrtki

| 25.4.2018. u 17:14h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Gospodarske škole Varaždin, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u Gospodarskoj školi Varaždin je u utorak 24. travnja održano državno natjecanje u disciplini “Mladi poduzetnik”.

U sklopu državnog natjecanje, danas je održana i Smotra vježbeničkih tvrtki i sajamsko poslovanje.

- Svoje proizvode predstavilo je ukupno 11 vježbeničkih tvrtki, dok su kategorije za biranje najbolje tvrtke izgled štanda, nastup na štandu te prezentacija pred komisijom u trajanju od najviše četiri minute - objasnila nam je mentorica vježbeničke tvrtke Lavandis d.o.o. iz Gospodarske škole Jasminka Prstec.

Na Sajmu su sudjelovalo tvrtke iz cijele Hrvatske, pa je tako bila i tvrtka Alkaruša d.o.o iz Sinja koja se bavi proizvodnjom i prodajom suvenira i rukotvorina, ali i promoviraju Sinjsku alku.

- Za suvenirnicu smo se odlučili kako bismo potaknuli proširenje ponude našega grada Sinja i kako bismo mogli prezentirati naš grad diljem Hrvatske - istaknula je Željka Pavlović iz Alkaruša d.o.o.

Vježbenička tvrtka Sportiva Pozitiva d.o.o iz Ekonomske trgovačke škole Čakovec, bavi se prodajom sportske i fitness opreme.

- Postojimo od 2016. godine kao hrabri sastav od 11 djelatnika. Organiziramo edukacije o zdravlju i zdravom životu. Naš proizvodni asortiman uključuje sportsku odjeću i opremu, sprave za vježbanje i sportske dodatke. Novitet u ponudi nam je sport spinner koji možete zavrtjeti i osvojiti super nagrade - rekla je Nikolina Pajkovec iz Sportive Pozitive d.o.o.

Bilo je tu i dalmatinskih tvrtki kao što je Bokun d.o.o koja postoji još od 2014. godine. Bavi se prodajom dalmatinskih proizvoda kao što je dalmatinski pršut, sir, suhe smokve, ušečereni bademi te slatko kisela poslastica - arancin.