FOTO: Mali i veliki crtali na središnjem ludbreškom trgu Foto: Likovno udruženje Ludbreg

FOTO: Mali i veliki crtali na središnjem ludbreškom trgu

Varaždinske vijesti | 2.8.2017. u 19:18h | Objavljeno u Društvo

U subotu je u Ludbregu održana manifestacija za mlade pod zajedničkim imenom "Summer street fun", koju su organizirali Grad Ludbreg i Turistička zajednica grada Ludbrega, u suradnji s KK “Grafičar” Ludbreg, Likovnim udruženjem Ludbreg i AIESEC-om.

U sklopu manifestacije, Likovno udruženje Ludbreg organiziralo je na središnjem gradskom trgu već tradicionalno "Crtanje na ulici" - Street painting. Odazvalo se mnogo djece školske i predškolske dobi, njih preko šesdesetak,  slikalo se i crtalo na velikim kartonima zahvaljujuću donatoru Grafičaru Ludbreg, s kredama u boji, voštanim pastelama, temperama, "flomićima", a tematika je bila raznolika, svojstvena djeci - od cvijeća, sunca, kuća, mora do bajkovitih konja i likova. Djeca su se mogla okušati i u radu s glinom uz kipara Željka Petkovića, dok su slikarski dio snabdijevanja bojom i savjeta izrealizirale Marija Kovačić, Maja Novak i Elvira Štabi.

- Crtali su svi: djeca, roditelji, mladi, djedovi i bake, a ove godine možemo reći da su se mnoge kreativne mame i tate, kao i bake, zaiglare u slikarskom stvaranju i potaknule svoj skriveni talenat. Ovakvom manifestacijom htjelo se pridonijeti kvalitetnom i kreativnom provedenom vremenu s djecom, potaknuti stvaranje i likovno izražavanje, koje je uvijek zabavno - kazala je Elvira Štabi, predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg.