Edukacija osmaša s ciljem stjecanja zdravih prehrambenih navika

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.4.2017. u 20:10h | Objavljeno u Društvo

S obzirom na problematiku usvajanja pravilnih prehrambenih navika adolescenata, nutricionisti iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina, profesori savjetnici Anita Car, dipl. ing. preh. teh. i Davor Hostić, dipl. ing. preh. teh. u suradnji sa voditeljicom djelatnosti za Školsku medicinu Varaždinske županije, dr. med. Tanjom Obelić-Babok, spec. školske medicine, pokrenuli su projekt pod nazivom „Upoznavanje učenika osmih razreda s problematikom vezanom uz stjecanje nepravilnih prehrambenih navika“.

Projekt je bio namijenjen za učenike osmih razreda, a bio je koncipiran kroz niz od tri predavanja kojima su predavači ukazali na aktualnu problematiku s kojom se susreću mladi adolescenti.

Održana predavanja obuhvatila su slijedeće teme: „Poremećaji u prehrani adolescenata“, „Pravilna prehrana adolescenata“ i „Pretio petnaestogodišnjak-treba li se zabrinuti?“.

Projekt je proveden u ožujku i travnju, a u njemu su sudjelovali učenici osmih razreda II., III., IV., V., i VI. osnovne škole iz Varaždina.

Nakon održanih predavanja učenici su predavačima uputili brojna pitanja na koja su iz prve ruke dobili adekvatne odgovore. Iz viđenog se može zaključiti da su mladima itekako potrebne edukacije vezane uz spomenutu tematiku.

S obzirom na odličnu prihvaćenost od strane učenika, predavači su zaključili da će ovaj projekt provesti i narednih godina kako bi putem edukacija mladi osvijestili svoje prehrambene navike čime bi se prevenirali problemi vezani uz poremećaje u prehrani s naglaskom na smanjenje tendencije njihovog porasta.

Galerija slika