DRŽAVNA MATURA: Jesu li i varaždinske maturante neugodno iznenadili ispiti? Foto: Ilustracija

DRŽAVNA MATURA: Jesu li i varaždinske maturante neugodno iznenadili ispiti?

IHR/Varaždinske vijesti | 30.6.2019. u 19:04h | Objavljeno u Društvo

I dok maturanti s nestrpljenjem iščekuju prve rezultate državne mature koji će biti objavljeni 10. srpnja, neke je matematika neugodno iznenadila, piše portal srednja.hr.

Riječ je o posljednjem ispitu ljetnog roka državne mature od obaveznih predmeta iz matematike, koji se pisao u srijedu, a za koji je nekolicina maturanata, prema pisanju tog portala, neugodno iznenadila. Tvrde da je ispit bio teži od onih prethodnih godina, a u jednom zadatku, kako bi ga riješili, crtali su stabla i grmlje!

Jesu li i varaždinski maturanti bili neugodno iznenađeni ispitima državne mature? U Elektrostrojarskoj školi Varaždin nije bilo prigovora.

- Svi koji su tijekom četvrtog razreda ozbiljno radili nisu imali nikakvih problema. Ispiti su provedeni, učenici su bili dobro pripremljeni i nisu se žalili – kaže ravnatelj te škole Igor Kos.

Prigovora nije bilo ni od strane gimnazijalaca. U Drugoj gimnaziji Varaždin u ljetnom roku državne mature polagao je 141 učenika. Izborne predmete polagali su u Ispitnom centru Varaždin zajedno s učenicima drugih srednjih škola s područja grada Varaždina, dok su obvezne predmete polagali u matičnoj školi. Od izbornih predmeta najviše se ističu psihologija, fizika i biologija koje je odabrao najveći broj učenika. Prvi rezultati državne mature bit će objavljeni 10. srpnja, a konačni rezultati 15. srpnja. Učenici su i ove godine pokazali da su dorasli izazovu te su maturi pristupili zrelo i odgovorno – tvrdi Grđan.

U Prvoj gimnaziji Varaždin, koja je Ispitni centar za provođenje državne mature, provodili su se ispiti svih izbornih predmeta za 11 srednjih škola Varaždinske županije.

- To je za našu školu velika obveza jer naši djelatnici i učenici trebaju zajamčiti mir i tišinu tijekom odvijanja ispita za sve učenike, no to se i ove godine pokazalo odličnim. Iako je to velika odgovornost za našu školu, uspješno se provodi već drugu godinu i zato hvala svima iz Prve gimnazije Varaždin, kao i kolegama, ispitnim koordinatorima ostalih 11 škola koji čine ispitno povjerenstvo Ispitnog centra sa mnom na čelu, a sukladno imenovanju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja – rekla je ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić.

 

Označeno u