Čak 12 škola i vrtića iz Varaždinske županije sudjeluje u akciji "Najljepši školski vrtovi" Foto: ilustracija

Čak 12 škola i vrtića iz Varaždinske županije sudjeluje u akciji "Najljepši školski vrtovi"

Varaždinske vijesti | 12.7.2017. u 16:58h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinskoj županiji danas i sutra boravi stručno povjerenstvo akcije Hrvatske radio-televizije "Najljepši školski vrtovi"  kako bi ocijenili vrtove dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola koje u se prijavile na natječaj.

Povjerenstvo će na našem području imati najviše posla - naime, na njihovom popisu od stotinjak prijavljenih čak 12 odgojno–obrazovnih ustanova je iz Varaždinske županije!

Krajobrazna arhitektica, biolog i pedagog ocjenjivat će elemente povezanosti u skladnu cjelinu, biološku raznolikost, uređenost okoliša, a posebnu pažnju pridaju odgojno–obrazovnom segmentu vrtlarenja. Tradicionalna akcija "Najljepši školski vrtovi" završava u studenom, velikom svečanošću uz direktan prijenos na HTV-u. Tada će biti dodijeljene Zlatna povelja HRT-a i 10.000 kn za najljepši školski vrt, nagrada za najljepši vrtić, te Zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša za energetsku učinkovitost i korištenje zelene energije u školskim vrtovima. Voditeljica projekta je novinarka HRT-a Đurđica Čočić.