Ana Pintarić iz OŠ Sveti Ilija osvojila prvu nagradu na Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva Foto: OŠ Sveti Ilija

Ana Pintarić iz OŠ Sveti Ilija osvojila prvu nagradu na Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva

Varaždinske vijesti | 25.10.2017. u 08:45h | Objavljeno u Društvo

Ana Pintarić, učenica osmoga razreda OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija, osvojila je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva na 37. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić", održanoj 21. listopada u Svetome Ivanu Zelini.

Na pisanje na kajkavštini Anu je potaknula njena učiteljica i mentorica Maja Priher, čiji učenici već godinama sudjeluju na Smotri, a već je postalo tradicionalno i da osvajaju nagrade. Na natječaj su pristigle 523 dječje pjesme iz ukupno 92 škole kajkavskog govornog područja, a Anina se pjesma "Nebo" najprije našla među 30 najboljih pjesama odabranih za izvođenje na Smotri. Nakon odličnog nastupa, Ana se s ponosom na pozornici našla i drugi put, kako bi primila laskavu titulu najbolje pjesme te nagradu koju je za Anu i njezinu mentoricu osigurao Grad Sveti Ivan Zelina.

Kako je istaknula Anina mentorica, u OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija sustavno se njeguje literarno i scensko stvaralaštvo na materinskom kajkavskom narječju, a o njegovoj kvaliteti svjedoče mnoge nagrade i pozivi na sudjelovanja na smotrama, susretima i kajkavskim kvizovima.

ana-pintaric-os-sveti-ilija-smotra-2.JPG