Amir Spahić o putovanju motorom u Centralnu Aziju sutra na 44. SciBAru

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.11.2017. u 20:05h | Objavljeno u Društvo

Kako izgleda kad akademsku slobodu rastegneš do krajnjih granica i recimo motociklom otputuješ na službeni put u Kirgistan? Ako želite saznati, dođite na putopisno predavanje koje će održati Amir Spahić, voditelj Centra za međunarodne projekte na Fakultetu organizacije i informatike.

Naime, on je spojio ugodno s korisnim i za vrijeme godišnjeg odmora otputovao motociklom u Kirgistan gdje je odradio posao na Erasmus+KyrMedu projektu. Na predavanju ćete moći čuti nešto više o projektu, ali najinteresantnije će biti čuti kako su Amir i Larisa prošli 14 tisuća kilometara dug put do Centralne Azije i natrag.

Prošli su šest zemalja i šest vremenskih zona. Popeli su se na planinski vrh od 4.530 mnv, smrzavali se na snijegu i kuhali se u kazakstanskoj pustinji, vidjeli kozmodrom i Sojuz raketu, plivali u planinskom jezeru, spavali u jutri, jahali konje, milovali deve, jeli nepoznata jela i upoznali puno prekrasnih ljudi.

Ovu će avanturu Amir Spahić dugo pamtiti, a svoje dojmove s putovanja će podijeliti sa svima na 44. SciBAru sutra, 16. studenog, u 16 sati u Info Clubu FOI.

Označeno u