Misa u kapelici Sv. Juraja u čast i sjećanje na poginule vitezove

| 12.10.2015. u 19:01h | Objavljeno u Aktualno

Povodom završetka borbenih djelovanja i povratka 7. gardijske brigade „PUMA“ iz završnih oslobodilačkih operacija, 12. listopada 1995., u svoju bazu, vojarnu I. Drašković u Varaždinu, 12. listopada, održana je sv. misa.

Sv. Misa u čast i sjećanje na poginule vitezove i jednog nestalog bojovnika, Miroslava Harču, održana je u kapelici Sv. Juraja u krugu bivše vojarne u Optujskoj ulici u Varaždinu, u kojoj su postavljene spomen ploče sa slikama i imenima poginulih Puma i pripadnika 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“, iz koje je 23. prosinca 1992. i formirana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Obitelji, suborci i uzvanici, prisjetili su se naših vitezova koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske neovisnosti, molitvom i paljenjem svijeća za njihove duše. sv. misu služio je vojnopolicijski kapelan vlč. Ivica Horvat.

- Neka im je viječna slava i hvala, i neka im je laka hrvatska gruda, počivali u miru Božjem, hvala im! Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i svojom nazočnošću uveličali ovu svetu Misu, na čast i vječnu slavu našim, hrvatskim vitezovima, poručuju organizatori.

Svete mise u kapelici Sv. Juraja održavaju se svake godine na Dan sv. Juraja, 23. travnja, zaštitnika 7. gardijske brigade „PUMA“, 12. listopada, povodom završetka borbenih djelovanja i povratka 7. gardijske brigade „PUMA“ sa ratišta, te povodom 23. prosinca, dana osnivanja 7. gardijske brigade „PUMA“.