Zašto se zatvara tržnica na Malom placu, a otvara u POS naselju?

| 12.10.2015. u 14:11h | Objavljeno u Aktualno

Ubrzani ritam života u današnje vrijeme određuje kada ćemo i gdje kupovati hranu. Svijest o zdravoj, domaćoj hrani sve više raste pa se postavlja pitanje koliko je nam je ona dostupna i pristipačna.

– Dobru hranu domaćeg podrijetla možemo kupiti na varaždinskom placu – kaže Martina Borić, dipl. ing. agr. iz Savjetodavne službe Varaždinske županije, no dodaje da većina ljudi koji su zaposleni ne može doći na tržnicu u prijepodnevnim satima.

Direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar kaže da je prije nekoliko godina započet projekt s produženim radnim vremenom. Novi plac u Varaždinu

– No ni kod samih proizvođača nije bilo odaziva. Oni uglavnom u to vrijeme rade na poljima, tako da ideja nije uspjela. Sada smo snage usmjerili na otvaranje tržnice u POS naselju Jalkovečka. U tom dijelu grada sve je veća koncentracija stanovništva i ima puno mladih obitelji koje u kupnju odlaze u poslijepodnevnim satima, stoga je plan da ta tržnica barem dva dana radi do 18 sati. Za taj je projekt sve spremno, zemljište imamo, treba nam samo još prostor za “Mliječnu hižu” – najavljuje Ciglar te kaže da je tržnica na Malom placu loša i predviđeno je njeno zatvaranje pa će Gradska tržnica tako i dalje poslovati na dvije lokacije.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...