Ludbreg centar Foto: Amalija Šašek

Izbori za vijeća mjesnih odbora Grada Ludbrega 8. studenog

Maja Brlek | 7.10.2015. u 08:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega jednoglasno je donesena odluka da se 8. studenog, kada će se održavati izbori za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, održe i izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Ludbrega.

Izbori su raspisani za ukupno 13 mjesnih odbora: Apatija, Bolfan, Čukovec, Globočec Ludbreški, Hrastovsko, Kućan Ludbreški, Ludbreg, Poljanec, Segovina, Selnik, Sigetec Ludbreški, Slokovec, Vinogradi Ludbreški

Nakon što ova Odluka stupi na snagu prvog dana od dana objave u „Službenom vjesniku Varaždinske županije“ teku rokovi za predlaganje lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Ludbrega te ostale izborne radnje.

Sve radnje u izbornom postupku obavljat će ista izborna tijela, odnosno Gradsko izborno povjerenstvo imenovano od nadležnih tijela, a koje istovremeno ima i sve ovlasti izbornog povjerenstva za izbor članova vijeća mjesnih odbora. Stalni sastav izbornog povjerenstva čine predsjednik, potpredsjednik i četiri člana, koji ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke, kao ni kandidati na izborima koje provode.