Završila berba grožđa na Jeruzalemu u društvu prijatelja i ljubitelja vrhunskog vina

V.V. | 6.10.2017. u 12:19h | Objavljeno u Našim krajem

Vinarija Puklavec Family Wines iz Ormoža je već četvrti put zaredom ove godine organizirala tradicionalni susret - VIP berbu grožđa za prijatelje i poslovne partnere, usred jeruzalemskih vinograda, u idiličnoj Zidanici Malek.

Zajedničku priču su počeli pisati 2014. godine, kada su zajedno posadili loze šipona (moslavca). Slijedio je prvi zadatak u vinogradu, lani prva zajednička berba, a ove se godine trud svih prisutnih isplatio, budući da su dobili svoje prvo vino, Šipon berbe 2016. 

U srijedu 4. listopada u vinogradu kod slikovite zidanice Malek opet bilo živahno jer se održao poseban tradicionalni susret, odnosno nastavak priče koja je započela 2014. godine. U ime obitelji Puklavec, vlasnika vinarije, gostima su se obratili vlasnik Vladimir Puklavec s kćerkom Tatjanom, koji su naglasili da ih veseli što su se nakon godinu dana ponovno okupili u tako velikom broju.

VIP trgatev 1 5 900x600

Prisutnima se obratio i Mitja Herga, direktor i glavni enolog Puklavec Family Winesa.

- 2014. godine smo zajedno sadili, prošle godine prvi put brali grožđe, a danas vam s ponosom predstavljamo plod vašeg truda - vaš Šipon. Pred vama je vino proizvedeno od grožđa koje ste lani upravo vi ubrali u ovom vinogradu. Odlikuje ga znakoviti cvijet šipona, a osjete se tipične arome zelene jabuke, banane i bijelog cvijeća. No, ono što vaše vino čini posebno zanimljivim je dugi završetak i obilje karaktera - kazao je.

Zapravo je prvotna ideja vinarije i ove godine bila da već drugi put beru grožđe u svom vinogradu zajedno s uzvanicima, no ovaj ih je put priroda preduhitrila. Grožđe je, naime, zbog izvanrednih vremenskih prilika prijevremeno dozrjelo, zbog čega su vinogradari morali ubrzati cjelokupni proces i požuriti s berbom.

Događaj su zatim posvetili završetku berbe i svom šiponu, kojeg su svi s nestrpljenjem očekivali.

Susretu su se pridružile brojne poznate slovenske ličnosti, predstavnici tvrtki i medija, koji su svoju lozu sorte šipon zasadili 2014. godine te time pridonijeli povijesnoj javnoj obnovi vinograda, koji se smatra jednim od najvećih u Sloveniji.

Za dobro raspoloženje su se pobrinuli popularni TV voditelj i komičar Vid Valič, koji je svojim stand-up nastupom nasmijao sve prisutne, glazbena legenda Vlado Kreslin, lokalni oktet Kogovski dečki i slovenski narodni Ansambel Ritem, uz čiji su se nastup zavrtjeli članovi folklorne skupine Kog. Za kulinarski doživljaj uz vrhunsko vino pobrinula se poznati restoran Gostilna Rajh iz Murske Sobote, dok su svojevrsni pečat sa svojim domaćim slasticama dodale simpatične lokalne žene iz „Aktiva kmečkih žena“ (Radna skupina seoskih žena) iz Koga.

VIP trgatev 9 preview 900x600

Vinarija Jeruzalem Ormož prije pet mjeseci nastavila je poslovati pod imenom Puklavec Family Wines čime su dodatno produblili tradiciju njihove obitelji i ponosno nastavili s nasljeđem njihovih predaka. Novim imenom došle su i inovacija unutar brenda Jeruzalem Ormož što je rezultiralo novom zlatnom linijom s tri vrhunska vina – Sivi pinot, Sauvignon i Traminec & Rumeni muškat.

VIP trgatev 8 preview 900x600

Puklavec Family Wines je jedna od vodećih slovenskih vinarija. Vinska priča obitelji započela je 1934., kada je Martin Puklavec dobio viziju: zajedno stvarati najbolja vina. Od 2009. godine brigu o vinariji je ponovno preuzela obitelj Puklavec, koja je nastavila njegovati temeljne vrijednosti: strast, uporan rad i predanost najvišoj kvaliteti. Tradiciju spajaju s najsuvremenijom tehnologijom, pomoću koje postavljaju nove trendove na području vinarstva i vinogradarstva. Vina iz vinarije Puklavec Family Wines su elegantna i stvorena uz beskompromisnu predanost detaljima, a ujedno skladna i ekspresivna kao i sam krajolik koji nudi dom njihovim vinogradima.

Označeno u