Započela izgradnja biciklističke staze između Svibovca i Sračinca Foto: NS Reformisti

Započela izgradnja biciklističke staze između Svibovca i Sračinca

Varaždinske vijesti | 23.5.2019. u 10:52h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu, 22. svibnja, obilježen je početak radova na županijskoj cesti između Svibovca i Sračinca. Naime, na spomenutoj cesti s obje strane raditi će se biciklistička staza ukupne vrijednosti 590.456,75 kuna, koju je u potpunosti financirana sredstvima Županijske uprave za ceste.

- Ovo je jedna vrsta pionirskog projekta kojeg ćemo nastaviti i u drugim općinama. Radio se o tome da smo kroz niz godina u našim naseljima završili pješačke staze koje služe i kao biciklističke. To smo napravili i u Općini Sračinec i u njemu je sudjelovala i Općina s 25% financijskih sredstava. Međutim, ono što je još osjetljivije je povezivanje naselja i sada idemo s ovom investicijom koja je 100% financirana od strane Županijske uprave za ceste. Sigurnost prometa, naročito djece, traži proširenje ceste i mogućnost da se na siguran način njome služe i biciklisti. Ovdje ćemo raditi obostrano proširenje ceste. Naravno da ti zahvati nose sa sobom cijeli niz birokratskih zavrzlama, lokalnih podmetanja, posebno kad to nije inicirala lokalna vlast već sami građani ili druga politička opcija. Ovaj projekt je prije dvije godine bio program opozicije, bio je i amandman na proračun, no on je odbijen. Ipak, pomak je u dobrom smjeru i drago mi je da je tako. Također, imali smo prilike danas u medijima vidjeti da je načelnik Općine Sračinec zadovoljan i da mu je drago da se danas ovdje započinje s radovima. To je lijepo i ja volim kad se ljudi slože oko projekata. - naglasio je Čačić.

Prisutnima se obratila i općinska vijećnica Općine Sračinec Valerija Paljak.

 - Inicirali i inzistirali smo na gradnji biciklističke staze prvenstveno iz sigurnosnih razloga jer se sav promet između Svibovca Podravskog i Sračinca odvija po kolniku županijske ceste i to zaista predstavlja opasnost za sve sudionike u prometu, posebno za bicikliste. Ovim putem se zahvaljujem županu što je danas ovdje s nama i što smo konačno pokrenuli ovaj važan projekt za naše mještane – naglasila je Paljak.

U Svibovcu su bili i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, županijski vijećnik i vijećnik Općinskog vijeća Sračinec Mihael Liber, predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a i županijski vijećnik Krešimir Horvat, županijski vijećnik Nenad Koščak i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

Sračinec_Svibovec.JPG

Sračinec_Svibovec_2.JPG