Dario Jertec, Stjepan Cvek i Miljenko Mumlek (s lijeva) na današnjem susretu s novinarima Foto: Dražen Novosel

Kvalitetu imamo, igrači koji su stigli su pojačanja i imamo sve preduvjete za napasti 1. ligu

| 23.8.2018. u 11:07h | Objavljeno u Sport

Subotnjim gostovanjem u Bijelom Brdu kod novog drugoligaša sastava BSK-a za momčad Varaždina počinje novo prvenstvo u Drugoj HNL, u kojoj je cilj izboriti plasman u Prvu HNL.

Uoči subotnjeg gostovanja, danas je u trofejnoj dvorani na stadionu Varteksa održana je konferencija za novinare na kojoj su ispred NK Varaždina govorili predsjednik kluba Stjepan Cvek, trener momčadi Miljenko Mumlek i kapetan momčadi Dario Jertec. U odnosu na lani svlačionicu Varaždina napustilo je 12 igrača, a došlo ih je 7; Benko, Brezovec, Črnko, Miklić, Mrmić, Perković i Stolnik.

- Zadovoljan sam odrađenim poslom u prijelaznom roku. Prva nam je sezona bila godina stjecanja iskustva, da vidimo gdje smo i kakvi smo, a prvu smo sezonu odradili vrlo dobro. Nismo uspjeli ući u Prvu ligu, no treba znati da je Gorica 9 godina radila na tome da izbore viši rang natjecanja, dok smo mi već prve godine igrali kvalifikacije i ozbiljno ugrozili i Goricu i Istru. Optmista sam za novo prvenstvo, jer sam uvjerenja da smo se pojačali i da krećemo jači nego lani - naglasio je predsjednik Cvek.

Prijelazni rok još nije završio, Varaždin traži lijevog bočnog, a Domagoj Drožđek je na meti pojedinih klubova.
- Bilo bi dobro da Drožđek pokaže svoj talenat i u drugim, inozemnim sredinama, a njegovom prodajom zaradio bi i klub. Ukoliko će ostati, Domagoj će kod nas imati značajnu ulogu u momčadi, ali ako dođe ponuda koja će zadovoljiti obje strane odmah ćemo reagirati - zaključio je Cvek.

Trener momčadi Miljenko Mumlek dao je svoje viđenje odrađenih priprema, a u kadru za ovu sezonu ima 25 igrača.
- Zadovoljan sam većim dijelom priprema, jer 90 posto igrača je bilo na svim treninzima. Bilo je lakših ozljeda, a u posljednje vrijeme, zbog ozljede, nismo mogli računati na Jerteca, dok na prvom susretu u Bijelom Brdu zbog tri žuta kartona neće biti Sačera, koji je inače ozlijeđen. Što se tiče utakmica, a odigrano ih je desetak, imali smo jedno loše poluvrijeme i to u Čakovcu protiv Međimurja, dok sam s ostalim susretima zadovoljan i s igrom i s rezultatima - rekao je Mumlek.

Nakon utakmice u Bijelom Brdu, momčad Varaždina u utorak, 28. kolovoza, u 18 sati u Zagrebu očekuje susret pretkola hrvatskog Kupa s Hrvatskim Dragovoljcem, dok će u subotu, 1. rujna vrlo vjerojatno u večernjem terminu na stadionu Varteksa u sklopu 2. kola Druge HNL ugostiti Lučko, dok će u 3. kolu putovati na susret s Dugopoljem.

- Od 1. kola svaka će nam utakmica biti kvalifikacijska, jer svaki bod ima jednaku vrijednost. Ne gledamo unaprijed, fokusiran sam isključivo na BSK-a, znam njihove dobre strane, na što trebamo obratiti pažnju i pripremat ćemo se da startamo što je moguće bolje te da si damo zamah za ono što slijedi. Neću unaprijed zazivati pozitivan rezultat, samo mogu reći da ćemo se postaviti kao favoriti i pokušati odigrati utakmicu na razini primjerenoj kvaliteti igrača, a ako ćemo se tako ponašati bit će to velika garancija da ćemo ostvariti dobar rezultat - zaključio je Mumlek.

Kapetan momčadi će i ove sezone je Dario Jertec, koji se nada ostvarenju postavljenog cilja.
- I prošla nam je sezona, pogotovo njen drugi dio, bio dobar i na tom tragu trebamo nastaviti i u ovoj sezoni. Nitko u svlačionici ne bježi od odgovornosti od onoga što nas očekuje. Znamo da će biti puno pobjeda, dogodit će se i porazi i toga svi trebamo biti svjesni, ali najviše smo svjesni da je cilj Prva liga i što će biti više pobjeda bit će bolja atmosfera u svlačionici. Promijenili smo puno igrača i trebat će malo vremena da kroz natjecateljske utakmice ekipa i njena igra sazriju. Od prvog ćemo se kola postaviti kao favoriti, na način da želimo pobjedu i u svakoj će nas utakmici zanimati samo pobjeda. Kvalitetu imamo, igrači koji su došli su pojačanja i imamo sve preduvjete da možemo napasti Prvu ligu - zaključio je Jertec.