Za proširenje groblja u Druškovcu Općina Maruševec dobila 137.000 kn

Varaždinske vijesti | 24.6.2018. u 14:12h | Objavljeno u Našim krajem

Ovog je tjedna ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar dodijelio odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini.

Odluke za sufinanciranje 26 projekata kojima će načelnici i gradonačelnici realizirati projekte poput uređenja nerazvrstanih cesta, uređenja groblja ili pak izradu projektne dokumentacije, Štromar je uručio u prostorijama Općine Vinica. Riječ je o novih šest milijuna kuna koji idu u Varaždinsku županiju, a sredstva su dobili svi koji su tražili i imali konkretne projekte.

Općina Maruševec pripremila je projekt „Proširenje mjesnog groblja u Druškovcu“ u cilju podizanja razine javnih usluga stanovnika Općine Maruševec, budući da na groblju u Druškovcu više nema slobodnih mjesta za ukop i proširenje groblja je nužno.

– Provedbom projekta dobila bi se veća razina i kvaliteta javnih komunalnih usluga za stanovnike na području općine jer bi se osigurali svi uvjeti i pretpostavke za dostojno pokapanje njihovih pokojnika - istaknuo je prilikom preuzimanja odluke o sufinanciranju načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

- Projekt je vrijedan 610.774,00 kuna, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u projekt će se uključiti sufinanciranjem iznosa od 137.000 kuna, na kojima ministru i potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske Predragu Štromaru i zahvaljujem, a preostalih pola milijuna kuna financirati će Općina - naglasio je Šprem.

Proširenje groblja u Druškovcu planirano je na susjednu parcelu na površini od 3.129 m2.

- Na tom će se prostoru izgraditi 6 grobnih polja koja će omogućiti prostor za ukupno 560 novih ukopa i osigurati grobna mjesta za duži vremenski period - pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša i dodaje kako aktivnosti po projektu obuhvaćaju i izgradnju dodatnih 16 parkirnih mjesta, izgradnju ograde oko groblja i kompletno uređenje parcele groblja u vidu uređenja staza, rubnjaka, ukrasnog bilja i zelenih površina.

– S projektom proširenja groblja u Maruševcu krenut ćemo još ove godine i nadam se da će radovi završiti do prosinca - zaključio je Klapša.

Označeno u