Za nerazvrstane ceste i dječja igrališta Općini Vinica 350.000 kuna Foto: Ilustracija

Za nerazvrstane ceste i dječja igrališta Općini Vinica 350.000 kuna

Varaždinske vijesti | 9.4.2017. u 11:16h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu odabranih projekata za sufinaciranje u 2017. godini u okviru Programa podrške regionalnom razvoju.

Općini Vinica odobrena su financijska sredstva u visini od 200.000 kuna za sufinanciranje projekta uređenja dječjih igrališta. Projekt je ukupne vrijednosti 425.000 kuna, a kroz njega će se zamijeniti sva dotrajala igrala, postaviti gumene podloge s okvirima na kritičnim mjestima, a u planu je i nabava tematskih i didaktičkih eksponata što će dodatno razveseliti viničke mališane.

- Još je jedna lijepa vijest stigla u Općinu iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje nam je odobrilo 150.000 kuna za projekt uređenja nerazvrstanih cesta na našem području. Za radove uređenja nerazvrstanih cesta već smo proveli postupak javne nabave i odabrali izvođača radova. Uređenjem će biti obuhvaćeno osam dionica nerazvrstanih cesta (Odvojak Vrbnjak i Starac u Boršancu, odvojci Kovačić, Rožmarić i Kotolenko u Vinicabregu, odvojak Biškup u Vinici te nastavak asflatiranja ceste uz mjesno groblje te dijela ulice Sv. Ane u Vinici) ukupne duljine 1.500 metara. Ukupna vrijednost radova koji će započeti ovih dana iznosi 623.395 kuna - izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.

Označeno u