Za energetsku obnovu zgrade bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu 589.000 kuna Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Za energetsku obnovu zgrade bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu 589.000 kuna

Varaždinske vijesti | 25.7.2018. u 12:55h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je prije mjesec dana Općina Trnovec Bartolovečki dobila od Ministarstva graditeljstva 405.000 kuna za projekt uređenja Radničke ulice u Trnovcu, u Općinu stižu nova sredstva s nacionalne razine, ovoga puta u naselje Bartolovec. Radi se o iznosu od 589.000 kuna koji će se uložiti u energetsku obnovu zgrade bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu.

Prema Odluci o financiranju koju je u srijedu 25. srpnja u prostorijama Općine u Trnovcu ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar uručio načelniku Općine Zvonku Šamecu, spomenuta sredstva iskoristit će se za prvu fazu uređenja objekta. Ona predviđa sanaciju krovišta, gradnju nove fasade te zamjenu i ugradnju nove stolarije. Nakon dodjele Odluke, ministar Štromar je naglasio kako se radi samo o nastavku ulaganja njegovog ministarstva na području Varaždinske županije. Dodao je kako se uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja realiziraju projekti u vrijednosti oko 230 milijuna kuna koji obuhvaćaju energetsku obnovu bolnice, škola, vrtića, kao i sanaciju klizišta ili izradu prostornih planova.

- Od lipnja prošle godine do danas, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u Varaždinsku županiju ulaže znatna sredstva, a zahvaljujući tim sredstvima, realiziraju se projekti vrijedni 230 milijuna kuna. Ostvarili smo misiju koju smo imali, a moj je cilj uvijek bio da se sredstva iz Zagreba spuste gradovima, općinama, svakom naselju, jer je decentralizacija sredstava ključna za razvoj – objasnio je Štromar.

Zadovoljan što nova, i to ne mala sredstva, stižu u Općinu Trnovec Bartolovečki je načelnik Šamec. Istaknuo je da se radi o velikom ulaganju i jednom od najvećih projekata u posljednjih nekoliko godina koji će se realizirati u Bartolovcu.

- U prvoj fazi uređenja u potpunosti ćemo obnoviti bivši objekt matičnog ureda u Bartolovcu. Nakon toga, za iduću godinu planiramo i unutarnje uređenje objekta. Kada to sve dovršimo, mještani Bartolovca, ali i cijele Općine, imat će reprezentativan objekt u kojem će udruge iz Bartolovca imati svoje prostore, a uredit će se i "etno soba" u kojoj će se postaviti kulturna baština - najavio je Šamec.

Ujedno je podsjetio da je u posljednjih pet godina, tijekom njegovog proteklog mandata te u prvoj godini novog, na područje općine stiglo gotovo 60 milijuna kuna investicija.

- Radi se o velikim ulaganjima u kanalizacijski sustav i vodovodnu mrežu. Tu je također ulaganje u cestovnu infrastrukturu te elekotroenergetsku mrežu. Ne smijemo zaboraviti da smo unazad četiri, odnosno pet godina, energetski obnovili gotovo sve javne objekte na području općine, od Zamlake do Trnovca. Bivša zgrada matičnog ureda jedan je od zadnji javnih objekata koji sada kreće u obnovu – izjavio je načelnik Šamec zaključujući da je zahvaljujući posljednjim projektima iznos investicija u općini u posljednjih pet godina praktički dostigao 60 milijuna kuna.

bartolovec_maticni_ured_odluka_1.JPG

bartolovec_maticni_ured_odluka_2.JPG

bartolovec_maticni_ured_odluka_3.JPG

bartolovec_maticni_ured_odluka_4.JPG