Za energetsku obnovu škole u Cvetlinu stiže 519.149 kuna

Varaždinske vijesti | 28.2.2018. u 14:40h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Zgrada Područne osnovne škole grofice Julijane Erdödy Drašković u Cvetlinu energetski će se obnoviti iz europskih sredstava.

Potvrđuje to i dopis Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je obavijestio školu o tome da je za energetsku obnove školske zgrade iz EU Fonda za regionalni razvoj odobreno bespovratnih 519.149,11 kuna.

S obzirom na to da ukupno odobreni prihvatljivi troškovi iznose 917.894,75 kuna, razliku sredstava osigurat će osnivač škole, Varaždinska županija.

Projekt obnove škole na natječaj je prijavila matična Osnovna škola Izidora Poljaka u Višnjici.

Po riječima ravnateljice Martine Vusić, u sklopu energetske obnove rekonstruirat će se sustav grijanja (novi radijatori, ventili) postaviti izolacija i urediti termo fasada na cijelom objektu. Sve to omogućit će udobniji boravak učenika u školi i uštede na grijanju to više zna li se da je škola izgrađena 1954. te potom i dograđena 1975. godine. Školu pohađa samo 37 učenika.

I ovaj projekt rezultat je dobre suradnje općinskog vodstva na čelu s načelnikom Damirom Poljakom i njegovim zamjenikom Ivicom Hrenićem s rukovodstvom Osnovne škole i ravnateljicom Martinom Vusić, a posebno s Varaždinskom županijom i županijskim pročelnikom za školstvo Miroslavom Huđekom.