Vrtić Maja Pčelica iz Donjeg Ladanja opet među najljepšim vrtićima u Hrvatskoj

| 26.12.2017. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

Od kada su prije 14 godina supružnici Vjekoslav i Radmila Bahun osnovali dječji vrtić Maja Pčelica, svake su se godine, zajedno sa odgajateljima, trudili raznim aktivnostima potaknuti dječju maštu, kreativnost i naučiti ih korisnim stvarima. Zato im je i ova pedagoška godina, kao i svaka do sada, bila prepuna događaja.

Aktivnostima nikada kraja

Nakon što su prošle godine uredili vrt, ali i dobili diplomu za jedan od najljepših vrtova u Hrvatskoj, ove su se godine nastavili brinuti za njega. Djeca su ponovno zajedno sa svojim “tetama” posadili povrće te se nastavili brinuti ne samo za povrtnjak, nego i za njihov ekološki vrt u kojem uzgajaju lavandu i začinsko bilje.

Nakon proslave 14. rođendana u rujnu, listopad u vrtiću bio je iznimno aktivan, te su tako obilježili Dan policije i Dane kruha. Ujedno su izradom kućice za knjige, koju su pretvorili u vanjsku knjižnicu, obilježili i Mjesec hrvatske knjige. Studeni im je također bio ispunjen pa su tako prigodnim programom proslavili Martinje, ali i Dan sjećanja na Vukovar.

- Uvijek obilježavamo sve praznike, blagdane, ali i druge značajne događaje, pa tako i svake godine oblježavamo Dan sjećanja na Vukovar jer smatramo da je to ipak jedan važan datum - rekao je vlasnik vrtića Vjekoslav Bahun.

Na radost roditelja i djece, veselo su krenuli i u blagdansko vrijeme u iščekivanju Božića. Najprije su započeli sa priredbom za Svetog Nikolu gdje su djeca pjesmom, recitacijama i plesom proslavili svojega zaštitnika, te je Sv. Nikola mališane ujedno razveselio i prigodnim poklonima.

Sve za Advent

“Tete” su djecu iznenadile i razveselile za početak Adventa velikim advenstkim vijencom, u kojem su se zajedno sa ponosnim vlasnicima fotografirali na slamici te zapalili prvu Adventsku svijeću.

- Događajima nikada kraja. Sada se spremamo za kićenje bora pred crkvom Sv. Juraja u Maruševcu ali i živim jaslicama koje već tradicionalno prezentiramo u našem vrtiću - rekao je ponosni vlasnik, te dodao kako nakon Nove godine kreću pripreme za obilježavanje Sveta tri kralja, a nakon toga dolazi i Valentinovo.

- Uskoro će doći i ljepše i toplije vrijeme, tako da će se velika većina naših aktivnosti preseliti van - istaknuo je Vjekoslav Bahun.

Paljenjem adventskih svijeća, djeca, tete i supružnici Bahun poželjeli su svima ugodne blagdane.

- Želimo svima ugodne i blagoslovljene blagdane, kako svim mještanima Općine Maruševec, tako i svim svojim partnerima i vrtićima u Varaždinskoj županiji - poručuju.

Ponovno među najboljima

Dječji vrtić Maja Pčelica opet se ove godine prijavio na natječaj “Najljepši školski vrtovi” i ponovno je bio uspješan, osvojivši drugo mjesto u kategoriji “Najljepši vrtić u Republici Hrvatskoj”.

- Zbilja smo ponosni na naše priznanje jer to ipak nije mala stvar, pogotovo jer smo priznanje dobili drugu godinu za redom, iako u drugačijoj kategoriji. Ove se godine prijavilo više od 100 vrtića diljem Hrvatske, državnih i privatnih vrtića, tako da biti drugi među svima njima je ipak velika čast - naglasio je Vjekoslav Bahun.

Uče kako uzgajati povrće, kompostirati...

Osim djece s područja Općine Maruševec, vrtić pohađaju i djeca s područja Općine Donja Voća, dok je u 14 godina postojanja vrtić pohađalo preko tisuću djece.

- Kod nas nikada nije dosadno, djeci je cijeli dan ispunjen aktivnostima. Kada je lijepo vrijeme većinu vremena provode vani na igralištu, zajedno s “tetama” rade u vrtovima i uvijek rade na nekim novim projektima i zanimljivim stvarima. Uvijek pokušavamo stimulirati djecu i naučiti ih nekim novim i korisnim stvarima, zato smo i napravili vrt. Mališani uče kako uzgajati povrće, kompostirati, ali izrađuju i mnogo kreativnih stvari, pri čemu im pomažu "tete".

martinje

 obilježavanje vukovara

priznanje