Više od deset tisuća posjetitelja prošlo centrom Novog Marofa povodom Antunova

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.6.2017. u 09:01h | Objavljeno u Našim krajem

Koncert Opće opasnosti, već tradicionalna utrka "Štiklom po gradu", 16. Folklorni festival te koncert Tamburaškog sastava Terca samo su neki od programa "Antunova v Marofu" koji su proteklog vikenda na ulice Novog Marofa izvukli više tisuća mještana i posjetitelja iz okolice Novog Marofa.

Uz već spomenute sadržaje tijekom dva dana vikenda ukupno je odrađeno gotovo 30-ak programa. Bilo je ponešto za svakoga. Za najmlađe je u subotu održana likovna radionica za djecu zatim školski pokusi na zabavan način, DND – Dramionica te dječje ljetno kino kao dio Dječjeg kutka.

Za odrasle je u jutarnjim satima organiziran obrtnički kotlić, natjecanje u pripremi gulaša, što je ujedno bila prilika za predstavljanje proizvoda i usluga obrtnika s područja Novog Marofa. Gurmani su došli na svoje i kod degustacije jela i pića u organizaciji LD Vepar te Udruge Pinta. Nije nedostajalo ni sportskih sadržaja, od prezentacije paraglidinga do streličarstva.

U poslijepodnevnim satima održan je i Kup DVD-a Remetinec u vatrogasnom natjecanju za djecu. Održana je i tradicionalna utrka "Štiklom po gradu", jedinstvena utrka na ovim prostorima koja traži fizičku spremnost, ali i umijeće trčanja u štiklama. Vrhunac večeri bio je koncert Opće opasnosti koji je na prostoru glavne pozornice ispred Doma zdravlja okupio više tisuća posjetitelja.

Voditeljica Turističke zajednica grada Novog Marofa, Renata Horvatić, naglasila je da su izuzetno zadovoljni i odazivom brojnih posjetitelja, ali i vremenom koje je ove godine zaista poslužilo organizatore tako da nije bilo pomicanja ili otkazivanja programa.

– Svi programi su održani, a posebno moramo istaknuti programe za najmlađe koji su privukli velike broj naših najmlađih sugrađana. Također, moram istaknuti odličnu posjećenost koncerta grupe Opća opasnost. Popularni rokeri privukli su u Marof ne samo brojne Novomarofčane već i posjetitelje iz županije, ali i ovog dijela Hrvatske – rekla je Hovatić.

U nedjelju je pažnju posjetitelja privukla prezentacija oldtimera u prijepodnevnim satima te 16. Folklorni festival u organizaciji KUD-a Novi Marof. Nastupila su kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Slovenije. Ni tog dana nije se zaboravilo na najmlađe.

Održana je predstava za djecu "Kitostoperi", zatim "Čarobni laboratorij", znanstvena radionica za djecu te retroigraonica. U jutarnjim satima održano je gradsko natjecanje DVD-a Strmec, a nedjeljni program okončan je odlično posjećenim koncertom Tamburaškog sastava Terca.

– Većina programa manifestacije "Antunovo v Marofu" održana je na otvorenom jer je to bio i prvenstveni cilj da građanima ponudimo obilje programa i zabave i da ih izvučemo iz kuća i stanova. Po odazivu i činjenici da je od petka do nedjelje više od deset tisuća posjetitelja prošlo centrom Novog Marofa, dokaz su da smo u tome i uspjeli – zaključila je Horvatić.

Nakon bogatog vikenda program se nastavlja i dalje. Danas je na redu predstavljanje likovne monografije Franje Klopotana. Utorak je ujedno i dan zaštitnika Novog Marofa, sv. Antuna Padovanskog. Procesija gradom s relikvijarom sv. Antuna Padovanskog počinje u 18.30. Pola sata kasnije počinje svečana Sveta misa u crkvi koja nosi ime sveca, zaštitnika Novog Marofa.

Galerija slika