Više od 2.500 ljudi na obilježavanju Petrova u Trnovcu

Varaždinske vijesti | 3.7.2017. u 16:56h | Objavljeno u Našim krajem

U Trnovcu je proteklog vikenda održana tradicionalna proslava povodom blagdana sv. Petra i Pavla – Petrovo. Proslavu na prostoru Kopajca organizirali su Općina Trnovec Bartolovečki, Mjesni odbor Trnovec 1 i trnovečke udruge.

U subotu je održan 4. Memorijalni turnir ulica „Želimir Šilec“ u spomen na poginulog hrvatskog branitelja iz Trnovca. Nastupilo je 11 ekipa, a prvo mjesto osvojila je Ulica Gustava Krkleca, drugo Varaždinska ulica i treće Radnička ulica. Te tri ekipe nagrađene su peharima, a pobjednička ekipa sljedećih godinu dana čuvat će i prijelazni pehar. Nakon turnira pod velikim šatorom okupljene je zabavljao Amazona bend.

Nedjeljni dio proslave Petrova počeo je svetom misom kod kapelice sv. Petra i Pavla. Na Međunarodnoj smotri folklora nastupili su KUD-ovi iz Slovenije, Ljubešćice i Salinovca te trnovečki KUD Mak sa svim uzrastima svojih članova. I nedjeljni je program završio uz zabavu za sve okupljene s Gloria bendom.

- U dva dana ove tradicionalne svetkovine bilo je dvije i pol tisuće ljudi. To znači da je Općina zajedno s Mjesnim odborom i udrugama još jednom pripremila kvalitetan i zanimljiv sadržaj za mještane Trnovca, cijele općine te goste - istaknuo je načelnik Zvonko Šamec.

Označeno u
Galerija slika