FOTO Viničke "Leluje" proslavile 5. rođendan uz Gabrielu Hrženjak i Ivicu Pepelka Foto: Općina Vinica

FOTO Viničke "Leluje" proslavile 5. rođendan uz Gabrielu Hrženjak i Ivicu Pepelka

VV | 6.5.2019. u 15:20h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Vinica, ove subote Vinici je održan 3. po redu koncert pod nazivom "Nek popevka zleči vse" o organizaciji ženskog vokalnog sastava "Leluja" - sekcije KUD-a Vinica i pokroviteljstvom Općine Vinica.
Uz "Leluje" glazbeni užitak pjesmom, ali i plesom publici su pružili folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Vinica, ženski pjevački zbor "Stallarium" i ženska klapa "Angeluš" iz Cestice, pjevačka sekcija KUD-a Voća i pjevački zbor "Ljubav i mir" iz Donje voće, ženska vokalna skupna Sv. Jurja iz Maruševca, muški vokalni sastav "Nonet PGD Zlatoličje" iz Zlatoličja iz Slovenije. Gošća koncerta bila je i mlada glazbena diva, Viničanka Gabriela Hrženjak, a publici je zapjevao i doajen kajkavske popevke, poznati glazbenik Ivica Pepelko.
Članice ženskog vokalnog sastava "Leluja" ovim su koncertom proslavile petu obljetnicu svojeg djelovanja. U proteklih pet godina aktivnosti "Leluje" su bile usmjerene na promoviranje Općine Vinica, rodnog zavičaja i kajkavskog dijalekta. U svojem petogodišnjem radu, okušale su se i u skladanju, pa je tako nastalo i njihovih pet autorskih skladbi: „Gorica", "F srce sam te zaklenala", "Ljubav", "Vinica moja moj rodni je kraj“ te "Nek popevka zleči vse“ po kojoj i sam koncert nosi naziv.
Koncert je otvorio svojim govorom načelnik Marijan Kostanjevac. Tom im je prilikom čestitao na petogodišnjem djelovanju, zahvalio im na njihovom radu i predstavljanju Općine u zemlji i inozemstvu te im poželio još puno uspjeha u daljnjem radu.

2.jpg

3.jpg

10.jpg

Označeno u