FOTO Odrasli i najmlađi danas na placu uživali u obilježavanju vrhunca sezone domaćih proizvoda

MGA/Varaždinske vijesti | 13.7.2019. u 13:35h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskom placu je vrhunac sezone! Obilježeno je to današnjom manifestacijom 'S obitelji na plac' organiziranom u čast obilja domaćih sezonskih proizvoda. U ovo doba godine moguće ih je nabaviti po najpristupačnijim cijenama, što je dodatan motiv za posjet placu, čak i onima koji možda nisu redoviti gosti na tržnici.

Uz šarenilo mladog povrća, domaćih šljiva, marelica, trešanja i drugog voća, danas su se na placu predstavile udruge "Hajdina" i "Trnovečko srce" koje su zorno pokazale što se sve može pripremiti od svježeg sezonskog voća.

Članice ovih udruga u pripremi se drže recepata iz bilježnica svojih majki i baka, pa je ovo bila jedinstvena prigoda za kušati slastice koje nas u trenu vrate nekoliko desetljeća unazad, u kuhinje naših starih. Pite i štrukli od jabuka, kolači od trešanja i višanja, voćni muffini, prosta makovnjača, sirne zlevanke s voćem – samo su dio njihove današnje ponude.

No osim slatkih 'zalogajčeka', danas je na placu priređena posebna poslastica za najmlađe posjetitelje. Klinci, ali i njihovi roditelji, uživali su u nagradnim kvizovima, sudjelovali u kreativnim radionicama, oslikavali lica i osvajali nagrade.

Tako je na prigodan i kreativan način, uz ponudu i zabavu za cijelu obitelj, proslavljen vrhunac sezone na placu. Slijedi još nekoliko ljetnih vikenda, a na sljedeće manifestacije možete računati već krajem kolovoza kada ćemo od vrhunskih majstora na placu učiti kako pripremati zimnicu.