Donijeta je i odluka o financiraju poklon bonova povodom Božićnih blagdana za umirovljenike s mirovinom do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe u statusu socijalno uzdržavanih

Vijećnici Trnovca Bartolovečkog smanjili ovogodišnji proračun za 14,7 milijuna kuna

| 20.10.2018. u 12:07h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki na sinoćnjoj su sjednici donijeli odluku o izmjenama ovogodišnjeg proračuna. Planirani proračun u iznosu od 30 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna proračunskih prihoda i 10 milijuna kuna zaduženja, smanjuje se za 14,7 milijuna kuna i sada iznosi 15,3 milijuna kuna.

Prihodi od poreza s 8,3 milijuna povećavaju se na 9,2 milijuna, dok se stavka pomoći iz državnog proračuna i sredstava iz Europske unije smanjuje s 8,6 milijuna kuna na 2,7 milijuna.

- Riječ je o projektima uređenja nerazvrstane ceste – Ulice Široke ledine u Trnovcu koji je na početku realizacije te uređenja društvenog doma u Trnovcu jer odluka po prijavi na natječaj još nije dobivena pa neće biti realiziran u ovoj godini. Proračunom za 2018. godinu planirano je zaduženje od 10 milijuna kuna za financiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta i nogostupa. Zaključen je ugovor o izvođenju radova za Široke ledine, a u tijeku je postupak javne nabave za Radničku ulicu, dok se za ostale ulice priprema tehnička dokumentacije prije nabave i izvođenja radova. Prioritet je Branimirova ulica – pojasnio je na sjednici načelnik HNS-ov Zvonko Šamec.

Na sjednici su prihvaćene i odluke o otpisu nenaplaćenog duga za naknadu za uređenje voda i komunalnu naknadu u ovršnim postupcima na novčanim sredstvima dužnika, a prema Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama. Radi se o otpisu dugova do 10 tisuća kuna za 42 fizičke osobe u ukupnom iznosu 46 tisuća kuna te tri vlasnika obrta – fizičkih osoba u ukupnom iznosu 27 tisuća kuna.

Donijeta je i odluka o financiraju poklon bonova povodom Božićnih blagdana za umirovljenike s mirovinom do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe u statusu socijalno uzdržavanih. Vrijednost poklon bona je 200 kuna.
I ove smo godine za naše umirovljenike, osobe u statusu socijalno uzdržavanih te osobe s invaliditetom osigurali bonove u povodu blagdana. Ovo je samo jedan od načina da tim našim sumještanima poželimo sretne blagdane te im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti – kazao je Šamec.

Donijeta je i odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te odluka o osnivanju općinske postrojbe civilne zaštite opće namjene sa zapovjednikom i zamjenikom zapovjednika te dvije operativne skupine sa po osam članova.