Već peta podjela potpora novorođenima u Novom Marofu ove godine

vv | 18.11.2018. u 10:23h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin je po peti put ove godine roditeljima novorođenih s područja grada Novog Marofa uručene potpore. Riječ je o iznosima od po tisuću kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji, dok se za svako naredno dijete dobiva iznos uvećan za po tisuću kuna. Za 28 novorođenih u proračunu je osigurano 43 tisuće kuna.

Čestitajući roditeljima na prinovama u njihovim obiteljima gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, kazao je kako zna da se radi o simboličnoj pomoći u odnosu na troškove koje imaju, ali i da je svaka pomoć dobrodošla. Osim toga, naglasio je, Grad Novi Marof pomaže kroz razne programe od rođenja do završetka obrazovanja. Posebno je istaknuo ulaganja u školstvo koja se u posljednjih nekoliko godina mjere u desecima milijuna kuna.

– Ovdje svakako moramo istaknuti ulaganja u objekt Osnovne škole te našu Srednju školu koja je ove godine navršila pet godina postojanja i rada. Zajedno s Varaždinskom županijom radimo sve da osnovnoškolcima i srednjoškolcima ponudimo najbolje uvjete kakve imaju njihovi vršnjaci u većim sredinama. Sada Novomarofčani mogu, koji žele, bez problema nastaviti sa srednjoškolskim obrazovanjem u svom gradu – izjavio je Jenkač.

Ujedno je podsjetio da je Grad Novi Marof dobio sredstva za izgradnju i dogradnju dječjeg vrtića čime će se povećati i njegov kapacitet ali i kvaliteta usluge. Za sve programe i projekte, učeničke i studentske stipendije, kao i razne potpore na tom području, Grad Novi Marof na godišnjoj razini izdvaja oko pet milijuna kuna.

Inače, podjela potpora u subotu bila je peta i posljednja ovogodišnja podjela naknada za novorođene u Novom Marofu. Ukupno je dodijeljena 141 potpora vrijednosti 205,5 tisuća kuna.